Spring til indhold

Brasiliansk IT-sektor kan rykke op på verdensranglisten

01.10.2012  11:14
I 2011 rangerede Brasilien som verdens femtestørste IT-marked, og analytikere forudser nu, at Brasilien inden for de næste 10 år kan rykke endnu en plads op


Det ser lyst ud for den brasilianske IT-sektor. Overordnet set har den nemlig et større vækstpotentiale end landets samlede økonomi, og det betyder, at det brasilianske IT-marked om få år sandsynligvis kan blive verdens fjerdestørste. Bare i 2012 vil brasilianske virksomheder investere 200 milliarder kroner i teknologi, hvilket er en stigning på 20 milliarder i forhold til 2011. De sektorer der foretager de største udvidelser i IT-investeringer er staten og detailbranchen, men nu har industrien for naturressourcer også fået øjnene op for den boomende IT-sektor.

I dag er det finans- og servicesektoren som er de største forbrugere af IT med investeringer på henholdsvis 50 og 60 milliarder kroner årligt. 15 procent af virksomhedernes forbrug af IT går til indkøb af software, og denne andel står til at stige de kommende år med udvidelse af cloud-ydelser, som tillader virksomhederne at reducere deres investeringer i IT-infrastruktur for i stedet at outsource denne service til andre virksomheder.

Regionerne Central-Vest og Nordøst er de mest dynamiske på It-området, men det er fortsat virksomhederne i de sydøstlige stater som Rio og São Paulo, der er de største på markedet.


For yderligere information:

Danmarks Ambassaden i Brasília, Brasilien
Kontakt person: Eksportrådgiver Livia Dantas
Tlf.: +55 61 3878 4500
E-mail: livdan@um.dk