Spring til indhold

Kristian Jensen: Fokus på nye verdensmål og store globale udfordringer i New York

26.09.2015  12:05
Udenrigsminister Kristian Jensen tager i dag afsted til FN’s Generalforsamling i New York. Udover udenrigsministeren deltager fra regeringen statsministeren Lars Løkke Rasmussen og fødevare- og miljøminister Eva Kjer Hansen.

”FN’s Generalforsamling er et vigtigt sted, hvor alle verdens lande, muligheder og udfordringer løber sammen. I år er Generalforsamlingen ekstra vigtig. Vi skal vedtage de nye Verdensmål og have dem sat godt i gang. Vi er kommet langt med de hidtidige 2015-mål, og de erfaringer skal vi bruge.
 
Jeg vil selv sætte fokus på en række emner. Bl.a. behovet for at FN fortsætter med at være aktive i fredsbevaring, fælles løsninger på årsagerne til at folk flygter eller migrerer, samt klimadiplomati, hvor jeg er vært for et møde med en række europæiske og afrikanske lande. Syrien vil også være højt på vores dagsorden, og jeg håber der kommer skub i forhandlingerne om en politisk løsning.
 
Noget af det, jeg selv prioriterer højest i New York, er menneskerettigheder. Vi skal have flere lande til at bekæmpe tortur. Og så skal vi have kvinders rettigheder højere op på dagsordenen. Kvinders rettigheder er afgørende for at skabe vækst og fremgang i udviklingslandene.
 
Endeligt vil Generalforsamlingsugen også være en lejlighed til at fremme vores stærke kandidaturer. Først og fremmest Helle Thorning-Schmidts kandidatur til UNHCR, men også vores ambition om at komme med i FN’s Menneskerettighedsråd i 2019 – selvom det ligger lidt ude i fremtiden”, siger udenrigsminister Kristian Jensen.
 
Baggrund
Kristian Jensen deltager i en række møder og begivenheder og er også vært eller medvært for en række. Blandt de vigtigste er:

•     Vært for møde om den private sektors involvering i udviklingsfinansiering, 
       søndag den 27. september
•     Møde i Climate Diplomacy Action-netværket, søndag den 27. september
•     Deltagelse i åbningen af generalforsamlingen, mandag den 28. september
•     Topmøde om fredsbevarende operationer, mandag den 28. september
•     Medvært for møde om Women Deliver, tirsdag den 29. september
•     Medvært for møde om Anti-torturinitiativet, tirsdag den 29. september
•     Topmøde om bekæmpelse af ISIL/terrorisme, tirsdag den 29. september
•     Topmøde om migration, onsdag den 30. september

Derudover har udenrigsministeren en række bilaterale samtaler.
 
For yderligere information kontakt:
Presserådgiver Poul Kjar, tlf. 4186 5975