Spring til indhold

Rejsevejledningen for USA ændres fra gul til orange

12.03.2020  17:22
Som følge af det amerikanske indrejseforbud mod borgere fra EU har Udenrigsministeriet i dag opdateret sin rejsevejledning for USA.

Rejsevejledningen går fra gul til orange, og dermed fraråder Udenrigsministeriet nu alle ikke-nødvendige rejser til USA.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Corona-smitten udvikler sig hastigt, og ingen lande går fri. Der er behov for internationalt sammenhold og solidaritet. Vi skal hjælpe hinanden med at hjælpe vores borgere. Det kommer vi fortsat til at gøre henover Atlanterhavet, selvom USA har indført indrejseforbud mod borgere fra EU.”

Den seneste bekræftede melding fra den danske ambassade i Washington er, at indrejseforbuddet til USA træder i kraft fredag den 13. marts klokken 23.59 lokal tid. Det svarer til lørdag den 14. marts klokken 04.59 dansk tid.

Alle rejser skal overvejes grundigt
Når Udenrigsministeriets rejsevejledning fraråder alle ikke-nødvendige rejser til USA, er det vigtigt, at alle der overvejer at rejse, gør sig klart, er der er risici forbundet med det. Det kan være forhold som smittespredning, restriktioner på transportmuligheder eller for at ende i karantæne i det land, man ankommer til. Rejsevejledningerne kan ændre sig meget hurtigt og lokale restriktioner kan ligeledes blive foretaget med kort varsel.

Ændringen af rejsevejledningen betyder dog ikke, at danskere, der opholder sig i USA lige nu, ikke vil kunne vende retur til Danmark. Danske statsborgere og personer med lovlig opholdstilladelse i Danmark vil ikke blive mødt af lukkede grænser, hverken hvis man kommer fra USA eller eksempelvis er på vej hjem fra et af de europæiske lande. Man skal dog være bevidst om, at man kan blive mødt af restriktioner fx i forhold til flytransport.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”De tiltag, der tages herhjemme og i USA understreger krisens omfang og behovet for robuste tiltag, der gør at vi kan passe på hinanden. Det er en absolut hovedprioritet for mig og resten af regeringen i denne krise.”

Danskere i udlandet opfordres til at tilmelde sig Danskerlisten, som er den hurtigste måde, man kan modtage information og gode råd fra Udenrigsministeriet på. Desuden skal man i første omgang tale med sit forsikringsselskab eller sin rejsearrangør, hvis man har spørgsmål angående sin hjemtransport. Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter kan også hjælpe med råd og vejledning.

For yderligere presse:

Udenrigsministeriets pressevagt: pressevagten@um.dk eller +45 61 97 92 47