Spring til indhold

Kristian Jensen tilfreds med genindsættelsen af den burkinske præsident

24.09.2015  19:19
Der blev i går taget et vigtigt skridt på vejen mod en normalisering af situationen efter militærkuppet i Burkina Faso, da præsident Kafando blev genindsat. Militærkuppet blev gennemført i en situation, hvor overgangsstyret planmæssigt var ved at forberede afholdelsen af præsident- og parlamentsvalg den 11. oktober.

Der blev i går taget et vigtigt skridt på vejen mod en normalisering af situationen efter militærkuppet i Burkina Faso, da præsident Kafando blev genindsat. Militærkuppet blev gennemført i en situation, hvor overgangsstyret planmæssigt var ved at forberede afholdelsen af præsident- og parlamentsvalg den 11. oktober. Valgene ville have gjort Burkina Faso til et demokratisk foregangsland i Afrika, efter den folkelige men relativt fredelige opstand i november 2014 mod Burkina Fasos præsident gennem 27 år, Blaise Compaoré.
 
Burkina Faso er en vigtig samarbejdspartner for Danmark i Vestafrika. Danmark har et langsigtet udviklingssamarbejde med Burkina Faso, som går tilbage til 1973.
 
Udenrigsminister Kristian Jensen siger:
"Jeg er tilfreds med genetableringen af forfatningsmæssig orden og genindsættelsen af præsident Kafando i Burkina Faso. Udviklingen er et afgørende skridt på vejen henimod en normalisering af situationen i landet. De burkinske aktører har spillet en stor rolle i genindførelsen af demokrati sammen med Den Vestafrikanske Økonomiske Union (ECOWAS). Fra dansk side vil vi fortsat følge situationen tæt, og vi er sammen med EU og resten af det internationale samfund parate til at bistå Burkina Faso. Jeg opfordrer alle parter til at tage det nødvendige ansvar og søge politiske løsninger gennem dialog i forbindelse med de udfordringer, som Burkina Faso fortsat står overfor. Og til at det kommende demokratiske valg gennemføres så snart det er muligt.”

 

For yderligere information kontakt:
Lars Peter Levy, presserådgiver, tlf: 41904124