Spring til indhold

Udenlandske solcellevirksomheder investerer i Danmark

03.10.2012  15:45
Invest in Denmark oplever stor interesse fra solcellevirksomheder. Ikke mindre end fire producenter af solcelleløsninger har inden for det seneste år med hjælp fra Invest in Denmark etableret sig i Danmark, og der er flere på vej.Det er blevet attraktivt for private at investere i solceller, og det har for alvor sat skub i udviklingen. Det har udenlandske firmaer fra især Tyskland fået øjnene op for, og via Invest in Denmark har tre tyske og et svensk firma i løbet af det seneste år etableret sig i Danmark og derved skabt nye arbejdspladser.

Ud over et marked i vækst er virksomhederne tiltrukket af de danske kompetencer inden for design og smart grid. Smart grid dækker over, at elnettet kan håndtere de store vejrafhængige udsving i elproduktionen, som opstår, når stadigt mere strøm kommer fra vedvarende energikilder som vindmøller og solpaneler.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr glæder sig over de nye spillere:
”Vi har i regeringen vedtaget en ambitiøs energipolitik, som kræver, at vi sætter ind bredt. Solenergi er et af de områder, hvor det rykker langt hurtigere, end vi havde turdet håbe på. Faktisk forventer vi at nå regeringens 2020-målsætning om 200 MW solcellekapacitet allerede i år. Det er blandt andet takket være udenlandske spillere som Solarpark Rodenäs og MHH Solartechnik, der kommer med viden og erfaringer, som vi kan lære af i Danmark. De er med til at professionalisere branchen, og det er både er en fordel for de danske forbrugere og for vores konkurrencedygtighed globalt. Samtidig skaber boomet i solcelleindustrien grønne arbejdspladser i hele landet. Eksempelvis ligger Solarpark DK i Løgumkloster og MHH Solar Danmark i Svendborg.”

Næste generations solcelleløsninger
Tyskland er på grund af mangeårige støtteordninger langt fremme på solenergiområdet, så de tyske firmaer kommer med knowhow og praktiske erfaringer, der kan fremskynde udviklingen i Danmark. Men de udenlandske firmaer kan også lære noget i Danmark. Vi er nemlig førende, når det gælder design af solcelleløsninger.

Direktør for Solarpark Rodenäs, Frank Groneberg siger:
”Danmark er et forgangsland, når det drejer sig om at integrere funktion og design i innovative solcelleløsninger. Ved at blive del af det danske udviklingsmiljø kan vi forbedre vores produkter og være på forkant med efterspørgslen både i Tyskland og på vores nye, danske marked.”

De udenlandske etableringer drejer sig altså ikke kun om at salg, men også om produktudvikling, hvor firmaerne kombinerer deres produktviden med den danske evne til at indtænke brugernes behov og skabe designstærke produkter. Invest in Denmark er lige nu i kontakt med flere interesserede firmaer inden for solcellebranchen, som overvejer at etablere sig i Danmark.

For yderligere information kontakt:
Invest in Denmark
Anne Lubbe, Communications Manager, tlf.: 3392 1378, mail: annlub@um.dk