Spring til indhold

Apple investerer milliarder i Danmark

23.02.2015  09:26

Den amerikanske IT-gigant Apple har valgt at etablere et af verdens største datacentre i Danmark uden for Viborg. Der er tale om en stor milliardinvestering.

”Det må være årets bedste erhvervsnyhed for Danmark og ikke mindst Midt- og Vestjylland. Investeringen vil give et kæmpe skub til økonomien og skabe mange hundrede arbejdspladser i hele lokalområdet, både i anlægsfasen og driftsfasen,” siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.

Hovedårsagen til, at Apple har valgt at lægge datacentret i Danmark, er muligheden for en unik og innovativ energiløsning, der betyder, at datacentret vil blive drevet af vedvarende energi og anvende overskudsvarmen i fjernvarmenettet.

”Det er en kæmpe cadeau, at Apple blandt mange bejlere vælger Danmark. Det understreger, at regeringen har ramt den helt rigtige balance mellem en ambitiøs og grøn energipolitik – og et erhvervsklima i verdensklasse,” siger Mogens Jensen.

Det er Udenrigsministeriets investeringsorganisation, Invest In Denmark, der har banet vejen for den største udenlandske anlægsinvestering i Danmark nogensinde.

“Invest in Denmark har i tre år arbejdet hårdt på at overbevise Apple om, at Danmark er et oplagt sted at lægge et kæmpe datacenter. Det er sket i tæt og fortroligt samarbejde med Viborg Kommune, der virkelig har lagt sig i selen for at gøre investeringen mulig," siger Mogens Jensen.

Datacentret bliver et af de største i verden, og anlægsfasen vil strække sig over cirka ti år.

Et datacenter anvendes til at huse telekommunikation og datalagringssystemer. Det er blandt andet billeder, musik og filer i sociale netværk, der har medført en eksplosiv vækst i data og dermed et stort behov for lagring på computere placeret i datacentre.

For yderligere information kontakt:
Poul Kjar, presserådgiver for handels- og udviklingsministeren, tlf.: +45 41 86 59 75
Dorte Bech Vizard, chef for Invest in Denmark, tlf.: +45 61 97 90 08

Der afholdes pressemøde med handels- og udviklingsministeren og Viborgs borgmester i dag kl. 10:05 på Viborg Rådhus.