Spring til indhold

Kristian Jensen og H.K.H. Kronprinsessen: Fælles om fremme af kvinders rettigheder og sundhed

26.08.2015  16:31
Udenrigsminister Kristian Jensen mødtes i dag med Kronprinsessen og Dr. Babatunde, eksekutivdirektør for FN’s befolkningsfond (UNFPA), for at drøfte arbejdet for at fremme kvinders og pigers seksuelle og reproduktive rettigheder.

Kristian Jensen har i dag som udenrigsminister meldt sig ind i den værdipolitiske kamp for kvinders rettigheder.

Ministeren mødtes med Kronprinsessen og Dr. Babatunde, eksekutivdirektør for FN’s befolkningsfond (UNFPA), for at drøfte arbejdet for at fremme kvinders og pigers seksuelle og reproduktive rettigheder. Det vil sige kvinders ret til at bestemme over egen krop.

""

”Danmark er helt i front, når det handler om kampen for kvinders ret til at bestemme over egen krop. Og den kamp fortsætter på min vagt. Det tilsagn har jeg givet til Kronprinsessen og Dr. Babatunde på vores møde,” siger Kristian Jensen.

Udenrigsministeren uddyber:

”Kronprinsessens engagement i kampen for kvinders rettigheder, blandt andet i kraft af protektorrollen for UNFPA, har uvurderlig betydning. Det handler om adgang til prævention, sikker abort og fødeklinikker lige gyldigt om du er født i Maribo, Mali eller Myanmar.”

”Det handler om at kæmpe imod omskæring af små piger, vold mod kvinder, diskrimination og seksuelle overgreb. Og det handler om, at kvinder er nøglen til udvikling i mange af verdens fattigste lande. Derfor har de brug for vores støtte.”

På mødet diskuterede Kristian Jensen, Kronprinsessen og Dr. Babatunde de meget store udfordringer på området. Det er lykkedes at få ligestilling gjort til et ud af de 17 nye verdensmål, der afløser 2015-målene og som vedtages på et FN topmøde i New York senere på året.

""

For yderligere information kontakt:
Poul Kjar, presserådgiver, tlf: 41865975