Spring til indhold

Kristian Jensen i New York: Bevilger 20 millioner kroner til Yemen

28.09.2015  19:43
Regeringen bidrager nu med yderligere 20 millioner kroner til nødhjælpsindsatsen i Yemen, hvor den borgerkrigsplagede befolkning står på randen af hungersnød.
Regeringen bidrager nu med yderligere 20 millioner kroner til nødhjælpsindsatsen i Yemen, hvor den borgerkrigsplagede befolkning står på randen af hungersnød.


Bidraget blev meldt ud i dag på et møde i New York, hvor udenrigsminister Kristian Jensen i forbindelse med FN's generalforsamling mødtes med blandt andet FN’s nødhjælpschef Stephen O’Brien og Storbritanniens udviklingsminister for at drøfte, hvordan det internationale samfund kan afhjælpe nøden i Yemen.


Foruden Danmark og Storbritannien gav Norge, USA og Holland tilsagn om humanitære bidrag.


Udenrigsminister Kristian Jensen udtaler:


”Yemen står på randen af hungersnød. Der er i følge FN tale om den værste humanitære katastrofe lige nu efter Syrien. 21 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Situationen er desperat for landets befolkning og kan destabilisere hele regionen, der i forvejen lider under fattigdom, ekstremisme og radikalisering."


10 milllioner kroner af Danmarks nye bidrag går til  FN’s Fødevareprogram (WFP), der uddeler mad til befolkningen, og 10 millioner kroner går til FN’s humanitære landefond i Yemen, der sikrer, at rent drikkevand, mad og lægehjælp bliver fordelt i landet gennem yemenitiske hjælpeorganisationer.


Yemen er plaget af en borgerkrig mellem houthierne og præsident Hadi’s overgangsregering. Over 21 millioner mennesker – 80 procent af befolkningen – har i følge FN behov for humanitær bistand.

Med det aktuelle humanitære bidrag på 20 millioner kroner når Danmarks samlede støtte til den humanitære indsats i Yemen i 2015 op på 63,3 millioner kroner.


For yderligere presse: Poul Kjar: 41865975