Spring til indhold

Søvndal fordømmer syrisk artilleribeskydning ind i Tyrkiet

04.10.2012  11:44
Beskydningen overskrider klart international lov og er en meget oprørende udvikling, mener udenrigsminister, Villy Søvndal.

Syriske styrker beskød den 3. oktober et beboelseskvarter i den tyrkiske by Akcakale med artilleri. 4 børn og en kvinde er meldt dræbt.

Udenrigsminister Villy Søvndal udtaler:
"Den syriske artilleribeskydning ind i Tyrkiet er en dybt oprørende udvikling og jeg fordømmer den på det kraftigste. Beskydningen er en klar overskridelse af tyrkisk suverænitet og international lov. Mine tanker er hos familierne for de dræbte og sårede i dette meningsløse angreb."

"Sammen med de øvrige NATO medlemmer står Danmark sammen med Tyrkiet og forlanger, at det syriske regime straks bringer sådanne handlinger til ophør. NATO fortsætter med at følge situationen tæt."

"Dette er blot den seneste påmindelse om, at situationen i Syrien fortsætter med at eskalere og at det syriske regime fortsætter sin fuldstændigt uacceptable adfærd overfor uskyldige civile. Angrebet viser klart, at situationen i Syrien udgør en trussel mod international fred og sikkerhed og at der mere end nogensinde er brug for handling fra FN's sikkerhedsråd."

For yderligere information kontakt:
Jean Ellermann-Kingombe, tlf. nr: 25267606