Spring til indhold

Jeppe Kofod: Spionage på dansk jord er fuldstændigt uacceptabelt

03.02.2020  17:37
Udenrigsminister Jeppe Kofod har tidligere i dag indkaldt Saudi-Arabiens ambassadør Fahad Al Ruwaily til møde med Udenrigsministeriets fungerende direktør for udenrigspolitik. Det sker som reaktion på de oplysninger om, at tre personer fra gruppen ASMLA er blevet arresteret i forbindelse med formodet spionage på dansk grund på vegne af en saudiarabisk efterretningstjeneste.

”Som PET-chefen sagde tidligere i dag, er det vurderingen, at tre personer fra ASMLA har spioneret for en saudiarabisk efterretningstjeneste. Vi befinder os nu for anden gang på halvandet år i en situation, hvor en regional konflikt udspilles i Danmark per stedfortræder. Jeg vil gerne slå fast med syvtommersøm, at det er dybt alvorligt og komplet uacceptabelt. Og det er tidligere i dag gjort klart for den saudiarabiske ambassadør. Endvidere er vores ambassadør i Riyadh blevet instrueret om at overbringe den samme besked direkte over for de saudiarabiske myndigheder i utvetydige vendinger,” siger Jeppe Kofod.

Under mødet udtrykte den fungerende direktør for udenrigspolitik, på vegne af den danske regering, i meget klare vendinger, at regeringen under ingen omstændigheder vil acceptere den slags handlinger på dansk jord.

Udenrigsminister Jeppe Kofod har også besluttet at informere om sagen i EU.

”Vi har tidligere i dag orienteret EU-systemet, og vil i morgen sammen med Nederlandene rejse sagen på et officielt møde i Bruxelles. Vi står med en organisation, som vi i Danmark sigter for spionage og som Nederlandene sigter for terrorrelaterede aktiviteter. Vi skal aldrig acceptere den slags på europæisk jord,” udtaler udenrigsminister Jeppe Kofod.

 

SISSEL CHRISTINE SØE BÖSS
PRESSERÅDGIVER FOR UDENRIGSMINISTEREN
MOBIL +4551837414