Spring til indhold

Sprudlende erhvervsliv sikrer fortsat vækst i Chile

01.10.2012  11:24
I Chile er man ikke mærket af krisen. Der oprettes flere virksomheder end nogensinde før, og investeringerne i landet er forsat voksende.

Iværksætterånden er til at få øje på i Chile. Siden en lovændring har gjort det nemmere at registrere virksomheder i Chile, pibler det nu frem med nye firmaer. I 2012 forventes antallet af nye firmaer ramme 65.000.

Den lettere virksomhedsregistrering er bare en af mange faktorer, som gør Chile attraktivt. Ifølge Economist Intelligent Unit placerer Chile sig blandt de 20 mest attraktive økonomier at gøre forretning i. Det skyldes blandt et stabilt politisk miljø, makroøkonomisk stabilitet og arbejdsmarkedet. Det er både internationale og nationale investorer, der investerer massivt i Chile. Det skaber vækst og dynamik i en i forvejen hastigt voksende økonomi.      

Industriens fagforbund forventer, at de 100 største virksomheder i Chile samlet vil investere 173 milliarder US dollars frem mod 2020. Størstedelen af disse investeringer vil blive foretaget af de største firmaer i mine- og energisektorerne. Dynamikken i den chilenske økonomi stammer i høj grad fra mine- og energisektoren. Det forventes dog, at de store investeringer vil sprede ringe i vandet og påvirke andre industrier som konstruktion, bolig, handel samt services som transport, uddannelse og sundhed. Meget tyder på, at Chile vil holde fast i væksten på omkring 5 procent.

For yderligere information:

Den danske ambassade i Santiago
Aksel Jensen
Tlf.: 56 (2) 941 5100
E-mail: aksjen@um.dk