Spring til indhold

Kristian Jensen: Sikkerhed, økonomi og klima øverst på min arktiske dagsorden

18.08.2015  15:48
Udenrigsminister Kristian Jensen har netop afsluttet et to-dages besøg i Nuuk, hvor der blandt andet blev drøftet økonomisk udvikling, klimaudfordringer og sikkerhed.

Udenrigsminister Kristian Jensen har netop afsluttet et to-dages besøg i Nuuk. Under besøget mødtes Kristian Jensen med sin kollega, landsstyremedlem (naalakkersuisoq) for bl.a. udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq, andre landsstyremedlemmer, samt landstingets Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske udvalg.

"Jeg er glad for, at jeg så hurtigt kunne tage til Grønland. Samarbejdet med Grønland, Rigsfællesskabet og hele spørgsmålet om Arktis er strategisk vigtigt for mig og regeringen. Derfor er jeg glad for at lære den grønlandske regering godt at kende og udbygge det tætte samarbejde med Grønland. Det samarbejde gør os større i verden.

Jeg havde gode samtaler med Vittus Qujaukitsoq og de andre landsstyremedlemmer jeg mødte. Vi kom rundt om alle de vigtigste emner - fra Arktis over Thule til ressourcer og økonomisk udvikling. Vi er enige om at det er helt afgørende, at Arktis sikkerhedspolitisk fortsat er et område med lav spænding, hvor staterne samarbejder. Jeg vil også gerne samarbejde mere om at udvikle Grønlands økonomi og eksport og om klimaudfordringerne.

Det gode samarbejde, som vi har etableret, tager vi videre til det arktiske ministermøde i Alaska om to uger, som USA afholder. Vi rejser til Alaska-mødet sammen", siger Kristian Jensen.

""
Her ses udenrigsminister Kristian Jensen sammen med landsstyremedlem for bl.a. udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq.

Baggrund

Udenrigsminister Kristian Jensen besøgte Nuuk den 17. - 18. august 2015. Det var Kristian Jensens første besøg i Grønland som udenrigsminister. Hovedformålet med besøget var samtaler med landsstyremedlem (naalakkersuisoq) for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq. Udenrigsministeren mødtes også med landsstyremedlem Andreas René Uldum (Finanser og Råstoffer), landsstyremedlem Karl Kristian Kruse (Fangst, Fiskeri og Landbrug), samt landstingets Udenrigs- og sikkerhedspolitiske udvalg. Udover de aktuelle sager på den dansk-grønlandske, arktiske og internationale dagsorden, drøftede Kristian Jensen og Vittus Qujaukitsoq også det arktiske ministermøde, som de sammen deltager i den 30. august - 1. september. Mødet afholdes af den amerikanske udenrigsminister John Kerry i Alaska.

For yderligere information kontakt:
Presserådgiver Lars Peter Levy, tlf. 41904124