Spring til indhold

Arbejdet med at hjælpe danskere i udlandet intensiveres

Mens flere og flere lande dag for dag laver restriktioner på rejser, målretter Udenrigsministeriet nu sin indsats yderligere for at rådgive danskere rundt om i verden.

Mens flere og flere lande dag for dag laver restriktioner på rejser, målretter Udenrigsministeriet nu sin indsats yderligere for at rådgive danskere rundt om i verden.

Udenrigsministeriet har nemlig nedsat tre særlige task forces for at hjælpe danskere i udlandet bedst muligt.

Der er tale om en task force for Asien, en for Sydamerika samt en for Marokko. Hver task force har en hotline, danskere med behov for rådgivning eller assistance kan ringe til.

”Vi har lige nu fokus på danskere i Marokko, Filippinerne, Chile, Ecuador og Peru, hvor det er særligt svært at komme hjem fra. Men vi følger selvsagt tæt med i danskernes hjemrejsemuligheder verden over, for hurtigt at kunne sætte ind dér, hvor der måtte være behov for en ekstra indsats,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Meld dig til danskerlisten – og meld dig fra igen, når du er godt hjemme

Lige som det er vigtigt at stå på Danskerlisten, når man befinder sig i udlandet, så er det lige så vigtigt for Udenrigsministeriets arbejde, at folk husker at melde sig fra igen, når de er hjemme. Så er det nemmere, at målrette hjælpen, hvor behovet er størst.

”Der er rigtigt mange, der har lyttet til vores råd og som er kommet godt hjem lige nu. Derfor vil jeg opfordre til, at folk melder sig fra listen igen, når de kommer hjem, så vi kan skabe et helt klart billede af, hvor der er behov for vores hjælp lige nu,” siger Jeppe Kofod.

Ud over de målrettede task forces sender Udenrigsministeriet løbende push-meddelelser og SMS’er til de danskere, der befinder sig i udlandet. Dermed gives der besked om, hvis det land, de befinder sig i med kort varsel indfører rejserestriktioner og derfor bør sørge for hjemrejse hurtigst muligt.

”Selvom mange danske rejsende lige nu gør det rigtige og deres bedste for at komme hjem, så må vi også erkende, at er det meget svært og besværligt nu. Det var derfor, at jeg allerede i sidste uge anbefalede alle danskere at vende hjem snarest muligt. Desværre må nogle nok indstille sig på, at de kan komme til at opholde sig i udlandet længere end de oprindeligt havde planlagt eller forestillet sig. Det skal man være forberedt på, som situationen udvikler sig,” siger Jeppe Kofod.

Find svar på de hyppigst stillede spørgsmål om rejser her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/ 

Generel information om coronavirus/covid-19 findes på: www.coronasmitte.dk

Task force, Marokko: + 45 50 77 86 00 eller e-mail: coronamarokko@um.dk

Task force, Asien: +45 33 92 13 44 eller e-mail: coronaasien@um.dk

Task force, Sydamerika: 33 92 13 45 eller e-mail: coronasydamerika@um.dk


For yderligere presse, kontakt pressevagten:

+45 61 97 92 47
pressevagten@um.dk.