Spring til indhold

Nettoline vinder Eksportrådets Vitus-pris

22.09.2015  12:05
Herning virksomheden Nettoline A/S fik i dag overrakt Vitus-prisen af udenrigsminister Kristian Jensen. Virksomhedens nye eksportstrategi har åbnet døren på det finske marked, og det betyder flere mænd i arbejde på fabrikken i Aulum.

Det går godt for køkkenfabrikken i Aulum. De omkring 50 ansatte kan i løbet af 2016 forvente at få en håndfuld nye kollegaer. Det skyldes ikke mindst, at virksomheden har kastet sig ud i et nyt eksporteventyr, der har sat gang i eksportomsætningen.

Nettoline har i løbet af det sidste år deltaget i Eksportrådets særlige Vitus program, der hjælper udvalgte små og mellemstore virksomheder med at kickstarte eksporten til et udvalgt marked. Nettoline har gennem forløbet fokuseret på det finske marked, og eksportstrategien blev fokuseret på e-handel.

”Vi er kommet så langt i forhandlingerne med de væsentligste aktører på det finske marked, at der nu ligger nu et tilsagn om samarbejde. Det vil sige, at dørene er åbnet, og vi har store forventninger til salget i 2016. Det kommer til at betyde en 10 procents vækst i omsætningen alene på baggrund af vores deltagelse i Vitus programmet,” siger administrerende direktør Jan Thomsen.

Nettoline vinder Vitus-prisen 
En stolt direktør for Nettoline, Jan Thomasen og Senior Business Development Manager, Agner Agerholm Nautrup, fik i dag overrakt Eksportrådets Vitus-pris af udenrigsminister Kristian Jensen.

Udenrigsminister Kristian Jensen overrakte Vitus prisen til den administrerende direktør i Nettoline, Jan Thomsen, i forbindelse med Dansk Eksportdag, der i år blev afholdt hos Easyfood i Kolding.

”Nettoline er på vej mod nogle meget imponerende resultater på et vigtigt nærmarked som Finland. Det har krævet hårdt arbejde og grundig forberedelse, og Vitus har været en løftestang. Samtidig er der masser af nytænkning i virksomhedens anvendelse af e-handel i Finland. Det er mit ønske som udenrigsminister, at flere små og mellemstore virksomheder ligesom Nettoline kommer ud på eksportmarkederne og skaber de første eksportordrer. De mindre virksomheders eksportsucces skaber jobs i Danmark. Og samtidig er der et stort og endnu ikke udnyttet eksportpotentiale blandt de små og mellemstore virksomheder,” siger udenrigsministeren.

Baggrund om Vitus programmet:
Vitus-programmet blev lanceret i 2010 for at hjælpe et antal særligt udvalgte SMV’er – typisk 10 pr. hold – med at kickstarte eksporten, så disse inden for 12 måneder vinder eksportordrer, der sikrer vækst for virksomheden og herigennem bidrager til arbejdspladser i Danmark.

Kernen i programmet er solid forberedelse samt en dedikeret eksekvering af en eksportstrategi. Vitus består af et forberedelsesmodul - ved udarbejdelse af markedsføringsplan - på ca. 3 måneder og et eksekveringsmodul på ca. 9 måneder. Det samlede rådgivningsforløb er på i alt 265 timer Programmet afsluttes officielt med en årlig overrækkelse af Vitus-prisen på Dansk Eksportdag til den virksomhed pr. hold, som har klaret sig bedst i forløbet.

Vitus-programmet er Eksportrådets mest succesfulde SMV-program. Indtil videre har 100 virksomheder afsluttet et Vitus-forløb, mens yderligere 30 virksomheder er i gang med et forløb. Den seneste effektmåling af programmet viser, at de første 60 virksomheder, der deltog i programmet i perioden 2010-2012, øgede deres beskæftigelse med 475 fuldtidsstillinger og deres eksport med godt 600 mio. kr. i forhold til lignende virksomheder.