Spring til indhold

Ændrede rejsevejledninger pr. 24. september 2020

24.09.2020  16:00
Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. 

I denne uge tilføjes 4 lande til listen over lande, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede: Irland (34,1), Island (32,7), Slovenien (30,7) og Storbritannien (36,4). Tallene fra SSI viser, at landene er over kriteriet om et nationalt smittetal på under 30 pr. 100.000 indbyggere pr. uge. 

Inden for EU/Schengenlandene og UK fraråder Udenrigsministeriet således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Andorra, Belgien, Frankrig, Irland, Island, Kroatien, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederlandene, Portugal, Rumænien, Schweiz, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjekkiet, Ungarn og Østrig på grund af smittetallene. 

Som følge af andre landes indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, så frarådes alle ikke-nødvendige rejser til Estland, Finland, Letland og Litauen. Belgien, Irland, Island, Nederlandene, Slovenien og Ungarn er i orange på grund af både højt smittetal og indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark. De ændrede rejsevejledninger fremgår af Udenrigsministeriets hjemmeside i dag. 

For så vidt angår indrejse i Danmark vil det fra lørdag den 26. september 2020 kl. 00.00 kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark for personer med bopæl i Irland, Island, Slovenien og Storbritannien, ligesom det er tilfældet for Andorra, Belgien, Frankrig, Kroatien, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederlandene, Portugal, Rumænien, Schweiz, Spanien, Tjekkiet, Ungarn og Østrig. Det betyder i forhold til indrejsereglerne, at de fire lande fra dette tidspunkt anses for karantænelande. Læs mere om indrejsereglerne hos Rigspolitiet

Tyskland indførte d. 23. september krav om 14 dages karantæne for alle indrejsende fra Region Hovedstaden. Frem til 1. oktober kan indrejse dog finde sted uden krav om karantæne imod forevisning af negativ COVID-test. (maks. 48 timer gammel).Mange danske rejsende har spørgsmål om de nærmere detaljer for den tyske ændring og der kan læses mere på den danske ambassades hjemmeside

Ifølge modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande opfordres du til at lade dig teste efter hjemkomst, hvis du rejser til en region, hvor smittetallet stiger til 50 eller flere nye smittede per 100.000 indbyggere per uge. Det omfatter i denne uge 7 forskellige regioner i disse fem lande: Bulgarien, Estland, Italien, Norge og Slovakiet. I Norge er det regionen Vestland. I Italien er det regionerne Trentino og Ligurien. For information om berørte regioner i de øvrige lande henvises til vores rejsevejledninger.

Vi tilpasser nu vores hidtidige opfordring omkring transit, så det er muligt at rejse i transit gennem lande, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes grundet høje smittetal, uden der opfordres til at blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst til Danmark. Det gælder dog kun, hvis der ikke tages ophold i dette land for at overnatte. Hvis man skifter transportmiddel (eksempelvis togskifte eller mellemlanding) under sin transit, bør man have ekstra fokus på at minimere risikoen for at blive smittet.

Tunesien forventes fra d. 28. september at indføre indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, så man kun kan komme ind i landet, hvis man er tunesisk statsborger eller har fast ophold i Tunesien. Når de nye indrejserestriktioner træder i kraft, vil vi ændre rejsevejledningen for Tunesien så alle ikke-nødvendige rejser frarådes. 

Alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger kan findes på um.dk