Spring til indhold

Kristian Jensen scorer verdens vigtigste mål i Central Park

27.09.2015  18:53
Fodboldstjernerne i Liverpool har gjort det, Garath Bale i Real Madrid har gjort det, og nu har udenrigsminister Kristian Jensen også gjort det. Scoret på et såkaldt dizzy straffespark, og dermed bidraget til at sætte fokus på FN’s nye verdensmål, der netop er blevet vedtaget på FN-topmødet i New York.
 

Kristian Jensen er angiveligt den første udenrigsminister i verden, der har udført et dizzy straffespark. Det gjorde han søndag morgen i Central Park i New York, hvor ministeren - efter Dizzy Goals forskrifterne – drejede 13 gange rundt om en fodbold og derefter, rundtosset som efter en Tivolitur, formåede at score et mål for de 17 nye verdensmål om at afskaffe absolut fattigdom og skabe bæredygtig udvikling. Lidt efter samme princip som ice bucket challenge, der sidste år satte fokus på nervesygdommen ALS.

 ”Hvis jeg kan score på et dizzy straffespark, så kan vi sammen løfte de 17 nye globale mål om at afskaffe absolut fattigdom og skabe bæredygtig udvikling i hele verden inden 2030,” siger Kristian Jensen.

 Ministeren dedikerer sit dizzy straffespark til det 5. verdensmål, der handler om ligestilling og om at styrke kvinders og pigers rettigheder. Det gjorde han i Central Park ved at udføre sit straffe med en fodbold, der er designet specielt til piger og derfor lidt mindre og lidt lettere end en normal voksenfodbold, der giver mange piger skader.

 ”Jeg vil sende et budskab om, at piger og drenge skal have lige adgang til at spille fodbold og dyrke andre former for sport i hele verden. Sport er et fantastisk redskab til at skabe selvværd og opnå ligestilling hos piger både i Herning og Hanoi."

 Den danske udenrigsminister understreger, at den nye 2030 dagsorden og de 17 nye verdensmål er godt nyt for verdens piger og kvinder.

 ”Nu skal vi så sikre, at der leveres på de mange løfter om bedre adgang til uddannelse, bedre sundhed og flere rettigheder for verdens piger og kvinder. Det gør den danske regering ved fortsat at sætte piger og kvinder i centrum for vores udviklingssamarbejde, og det gør vi, når 5000 politiske ledere, aktivister, forskere og mange andre samles i København i maj 2016 til den internationale Women Deliver konference,” siger Kristian Jensen.  

 

Se ministerens dizzy straffespark her.

 

For yderligere information kontakt:

Poul Kjar, presserådgiver, tlf: 41865975