Spring til indhold

Udenrigsministeren besøger tre ministre i Frankrig

01.10.2020  21:08
Udenrigsminister Jeppe Kofod besøger fredag d. 2. oktober 2020 den franske hovedstad, Paris. Han skal mødes med tre ministre i den franske regering og drøfte en lang række emner.

På dagsordenen med den franske udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, er blandt andet situationen i Hviderusland og forgiftningen af den russiske oppositionspolitiker, Alexei Navalny.
 
- Danmark og Frankrig står skulder ved skulder i arbejdet for et stærkere og mere handlekraftigt Europa. Vi skal træde frem i samlet flok, når menneskerettigheder og grundlæggende værdier er under angreb, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.
 
Jean-Yves Le Drian og udenrigsministeren skal desuden drøfte en række internationalebrændpunkter, hvor Danmark og Frankrig samarbejder tæt: Kampen mod ISIL i Mellemøsten, det danske bidrag til den fransk-ledede indsats i Mali og flådeoperationen i Hormuz-strædet i Golfen.
 
- For Danmark bliver Frankrig en stadig vigtigere sikkerhedspolitisk partner. Frankrig og Danmark arbejder i dag tæt sammen i felten med både diplomatiske og militære redskaber for at håndtere fælles udfordringer. Det er i dansk interesse at styrke det samarbejde yderligere, og derfor prioriterer jeg at tage til Paris, udtaler Jeppe Kofod.
 
Under sit besøg i Paris skal udenrigsministeren også mødes med den franske handelsminister Frank Riester og europaminister Clément Beaune.

Yderlige kontakt: pressevagten@um.dk