Spring til indhold

Dansk eksport til Tyskland stiger med 10 milliarder kroner

05.03.2015  06:30

Eksporten til Tyskland fortsætter med at stige, fremgår det af ny eksportudsigt fra Udenrigsministeriet, der viser en forventet vækst i eksporten på i alt 10 milliarder i 2015 og 2016.

Stigningen i salget af varer til Tyskland kommer oven i en eksportvækst, der i 2013 og 2014 er steget med cirka 10 procent hvert år.

”Det er endnu en god dansk erhvervsnyhed, at eksporten til vores vigtigste eksportmarked stiger så markant. Det bidrager og forstærker den i forvejen meget positive udvikling i dansk økonomi, hvor der er skabt over 40.000 private jobs, vi har den laveste ledighed i fem år, og danske eksportvirksomheder forventer samlet set en 60  procent stigning i salget i 2015,” siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen. 

Ministeren åbner i dag en stor konference i Kolding om markedsmulighederne i Tyskland.

”Regeringen har satset benhårdt på at sætte fart i Tysklands-eksporten, og ambitionen er at gøre det endnu bedre, og hjælpe endnu flere små og mellemstore virksomheder ud på det tyske marked. Derfor lancerede vi sidste år en plan med 25 konkrete vækstinitiativer inden for områder, hvor Danmark har førertrøjen på – blandt andet inden for energisektoren. Vi har for eksempel oprettet en særlig enhed for vindenergi på det danske handelskontor i Hamburg, siger Mogens Jensen. 

En stor del af den danske eksportfremgang sidste år skyldtes netop salg af dansk vindteknologi til de tyske vindparker. Tyskland står over for en omfattende energiomstilling. Kernekraften skal være udfaset senest i år 2022, så der satses massivt på vedvarende energi og energibesparelser. 

”Det er jo endnu en bekræftelse af, at den danske energimodel og vores egen omstilling til vedvarende energi er en fantastisk forretning for Danmark. Både i form af udenlandske investeringer i Danmark, som Apple i Viborg, og i form af vores eksport af vindmøller og anden grøn energiteknologi til Tyskland og resten af verdensmarkedet, siger Mogens Jensen. 

Tyskland er Danmarks største samhandelspartner. Eksporten slog sidste år rekord og kom op på 109,2 milliarder kroner. Udviklingen betyder, at hele 18 procent af Danmarks vareeksport går til tyskerne. 

Udenrigsministeriets samlede eksportudsigt for 2015 og 2015 offentliggøres i starten af næste uge.

For yderligere information kontakt:
Poul Kjar, presserådgiver, tlf: 41865975