Spring til indhold

Første statsbesøg nogensinde til  Indonesien

H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsgemalen gennemfører den 22. – 24. oktober statsbesøg i Indonesien.

Under besøget står Regentparret i spidsen for det største danske erhvervsfremstød siden etableringen af diplomatiske relationer for 65 år siden. Indonesien er verdens tredjestørste demokrati med en voksende middelklasse, der ventes at udgøre 130 mio. forbrugere i 2030, samt årlige vækstrater på 5-6 procent. Besøget til G20-medlemslandet med verdens 10. største økonomi målt i købekraft er derfor en enestående mulighed for de medrejsende danske virksomheder til at opleve Indonesiens enorme vækstpotentiale fra første parket.

Indonesien er ’kontrasternes land’. Det fredelige præsidentvalg i 2014 viste, at demokratiet forener de 250 millioner indonesere trods den store etniske, religiøse og kulturelle mangfoldighed fra Aceh i vest til Papua i øst. Regentparrets besøg falder sammen med 1-årsfejringen af indsættelsen af Indonesiens nuværende præsident, Joko Widodo, der som den første fik overdraget nøglerne til præsidentpaladset fra en anden demokratisk valgt regeringsleder.

Erhvervsdelegationen vil under besøget få indblik i det brede kommercielle samarbejde mellem Danmark og Indonesien samt rig mulighed for at skabe netværk og udbygge forretningsmuligheder på Sydøstasiens største marked. Med verdens fjerdestørste befolkning på 250 millioner indbyggere udgør Indonesien et stort eksportpotentiale for danske virksomheder.

Indonesien står i de kommende år over for betydelige udfordringer omkring bæredygtig vækst, fødevareproduktion, infrastruktur og miljøbeskyttelse. Fortsat vækst og modernisering i Indonesien kræver ambitiøse reformer og storstilede investeringer, og Danmarks særlige viden, erfaringer og kompetencer er derfor efterspurgt.

Statsbesøget vil derfor sætte fokus på danske styrkepositioner inden for følgende indonesiske prioritetsområder:

  • Maritime
  • Agri-business
  • Cleantech & Urban Development
  • Design & Lifestyle

Yderligere information om Indonesien, program og tilmelding til erhvervsdelegationen kan findes på den officielle hjemmeside.  

Du er ligeledes velkommen til at kontakte
Den Danske Ambassade i Indonesien
Chef for Handelsafdelingen, Dorthea Damkjær
Tlf.: +62 817 883588
E-mail: dordam@um.dk