Spring til indhold

Danmark skal være partner for 450 millioner nigerianere

26.02.2016  12:37

""


Med ordene "The Embassy is now open for business - and politics" åbnede udenrigsminister Kristian Jensen i dag formelt den danske ambassade i Nigerias hovedstad Abuja. Mandag åbnede ministeren det nye danske Generalkonsulat i Afrikas og Nigerias største by, Lagos.


"I 2050 vil Nigeria ifølge prognoser have op mod 450 millioner indbyggere og være verdens tredje mest folkerige land. Derfor er jeg glad for, at jeg de sidste to dage formelt har kunnet åbne de to nye danske repræsentationer her. Her er masser af potentiale - og udfordringer.


Vi vil kunne støtte dansk erhvervsliv meget bedre på Nigerias dynamiske men også vanskelige marked. Den erhvervsdelegation jeg har haft med, har fået kontakter og inspiration - og nu skal der arbejdes med at omsætte det til kontrakter. Cirka 40 procent af Nigerias eksport og import transporteres af danske rederier. Og danske løsninger er efterspurgte - lige fra havne, kystsikring og infrastruktur til mælk, gødning og energi.


Men Nigeria er meget mere end økonomi. Nigeria spiller en stor rolle for at øge stabilitet og samarbejde i Vestafrika. Det vil vi gerne samarbejde mere om. Vi støtter også kampen mod ekstremisme. Da jeg mødte forældrene til de piger, som Boko Haram kidnappede i 2014, oplevede jeg den smerte, som ekstremismen forårsager. Og så gav jeg tilsagn om 15 millioner kroner til at bekæmpe det alvorlige problem med pirateri ud for Vestafrikas kyst", siger Kristian Jensen.


Baggrund
Den danske ambassade i Abuja og Generalkonsulatet i Lagos har fungeret siden august 2014, men er nu åbnet formelt i forbindelse med udenrigsministerens besøg. En erhvervsdelegation med 13 virksomheder rejste sammen med ministeren.


Kristian Jensen mødtes med Nigerias vicepræsident, professor Osinbajo, en række ministre, repræsentanter for erhvervslivet, samt nationale og internationale NGO'ere. Udenrigsministeren deltog desuden i et af de daglige møder hos #BringBackOurGirls, der kæmper for at få de 219 piger, der stadig er kidnappet af Boko Haram tilbage.


For yderligere information kontakt:
Presserådgiver Lars Peter Levy, tlf. 41904124.

""