Spring til indhold

Kristian Jensen i Tunesien: Dansk støtte til unge, mælkeproduktion og kampen mod terror

10.02.2016  15:39
""
Kristian Jensen og Tunesiens præsident Essebsi
Udenrigsminister Kristian Jensen besøger i dag Tunesien i Nordafrika, hvor han har holdt møde med præsident Essebsi, premierminister Habib Essid, udenrigsminister Jhinaoui og med formanden for landets nye parlament.

Udenrigsminister Kristian Jensen besøger i dag Tunesien i Nordafrika, hvor han har holdt møde med præsident Essebsi, premierminister Habib Essid, udenrigsminister Jhinaoui og med formanden for landets nye parlament.
 
”På møderne med den tunesiske regering har vi drøftet den regionale udvikling, kampen mod terrorisme og migrationsstrømmene mod Europa. Vi har drøftet situationen i nabolandet Libyen og ISIL’s fremmarch, som har store konsekvenser for Tunesien, men også for Europa. Spørgsmålet er, hvordan vi mest effektivt kan imødegå den stigende trussel fra ISIL i Nordafrika - og hvordan vi kan styrke vores samarbejde på migrationsområdet,” siger Kristian Jensen.
 
Den danske udenrigsminister mødes også med en række civilsamfundsorganisationer og unge tunesere, der modtager dansk støtte via Det Arabiske Initiativ. Desuden vil ministeren besøge rehabiliteringscentret for torturofre, Nebras, som er det første center af sin slags i landet.
 
’’Danmark har gennem Det Arabiske Initiativ støttet landets bemærkelsesværdige demokratiseringsproces, der er unik i regionen. Særligt en gruppe unge tunesere har på forskellig vis har haft gavn af den danske støtte. Det var i høj grad de unge, der stod bag revolutionen i 2011. Og de er fortsat en vigtig drivkraft for positive reformer. Mit budskab til de unge tunesere er, at Danmark også fremadrettet vil bidrage til at sikre dem bedre økonomiske muligheder og fremtidsudsigter,” siger Kristian Jensen.
 
Udenrigsministeren overværer også underskrivelsen af en aftale mellem det tunesiske Landbrugsministerium og den danske Fødevarestyrelse og SEGES (Videncenter for Svineproduktion og Landbrug).
 
Formålet med projektet er at effektivisere den tunesiske landbrugslovgivning og forbedre mælkeproduktionen i det nordvestlige Tunesien. Og dermed bidrage til bedre indtjening og øget beskæftigelse i Beja-regionen.
 
Den første fase af samarbejdet kørte i perioden 2014-2015 mellem de tunesiske og danske myndigheder med et budget på fem millioner kroner. Med underskrivelsen af aftalen for anden fase, der løber frem til 2018, støtter Danmark projektet med yderligere 20 millioner kroner.

For yderligere presse: Poul Kjar, 41 86 59 75