Spring til indhold

Byggeboom i Qatar inden FIFA World Cup

04.10.2012  11:32
Qatar gør sig klar til 2022 FIFA World Cup. Landet har energi- og infrastrukturprojekter til en estimeret værdi på 856 milliarder danske kroner i støbeskeen.

Store planer om at tiltrække flere forretningsfolk og turister har fået Qatars regering til at søsætte en række ambitiøse infrastrukturprojekter. Det største projekt er det kommende FIFA World Cup, der bliver afholdt i Qatar i 2022. Regeringen har øremærket hele 856 milliarder danske kroner til udvikling af broer, tunneler og trafikale knudepunkter til at forbinde jernbane- og vejprojekter i hele landet i forbindelse med cuppen.

Investeringen i et nyt jernbanenet har en estimeret værdi på 143 milliarder kroner, mens der er 89 milliarder til en ny lufthavn og 23 milliarder til nye stadions til 2022 FIFA World Cup. Mange virksomheder er allerede opmærksomme på, at Qatars byggeboom giver forretningsmuligheder. Der er gode chancer for danske virksomheder, der ønsker at etablere sig i Mellemøsten eksempelvis inden for rådgivning og arkitektur.

Qatar er et af verdens rigeste lande målt per indbygger og er med stabile indenrigspolitiske forhold og en attraktiv skattepolitik et ideelt marked for en række investorer.

For yderligere information:
Det danske generalkonsulatet i Dubai
Tina Brandt Husman
Tlf.: + 971 4 348 0877
E-mail: tinhus@um.dk