Spring til indhold

Dansk støtte til Tunesiens nye demokrati

30.03.2016  15:38
""
Kristian Jensen mødtes i dag med Tunesiens minister for forfatningsinstanser, civilsamfund og menneskerettigheder, Kamel Jendoubi, for at drøfte demokrati og menneskerettigheder


Udenrigsminister Kristian Jensen mødtes i dag med Tunesiens minister for forfatningsinstanser, civilsamfund og menneskerettigheder, Kamel Jendoubi, for at drøfte demokrati og menneskerettigheder i Tunesien.

”Tunesiens fastholdelse af demokratiet er et lyspunkt i regionen og det støtter Danmark og regeringen. Det var mit klare budskab til Kamel Jendoubi i dag. Vi vil blive ved med at støtte Tunesiens demokratiseringsproces gennem Det Arabiske Initiativ.

Balancen mellem sikkerhed og demokratiske rettigheder er vanskelig i en tid med terror. Det er vigtigt, at Tunesien værner om de demokratiske fremskridt, og at de kommer den brede befolkning til gavn, herunder de unge tunesere. Danmark kan hjælpe med vores erfaringer, som vi nu gør med samarbejdet mellem Tunesien og Institut for Menneskerettigheder”, siger Kristian Jensen efter dagens møde.

Baggrund
Kamel Jendoubi er inviteret til Danmark af Institut for Menneskerettigheder (IMR) for at underskrive en samarbejdsaftale med IMR. Jendoubis ministerium og IMR har med støtte fra Det Arabiske Initiativ haft et tæt samarbejde om udarbejdelse af loven om etableringen af den nye nationale menneskerettighedsinstans. Loven, der netop har været i offentlig høring, ventes snarest forelagt det tunesiske parlament. Via Det Arabiske Initiativ har IMR desuden bistået ministeriet i etableringen af en interministeriel rapporteringsmekanisme, der skal koordinere Tunesiens rapportering til FN under menneskerettighedskonventionerne, samt i udarbejdelsen af en national menneskerettighedsstrategi, som blev lanceret i 2014.

For yderligere information kontakt: særlig rådgiver Peter Høyer, tlf. 61979042.