Spring til indhold

Danmark igen kåret til verdens mindst korrupte land

25.01.2017  05:01

Danmark er for fjerde år i træk i top blandt lande i verden med mindst korruption i den offentlige sektor, viser den årlige globale undersøgelse fra organisationen Transparency International. I år deler vi førstepladsen med New Zealand.

”Danskerne kan være stolte over, at vi igen i år ligger på førstepladsen. Det er en stor styrke ved det danske samfund, som vi også kan bruge internationalt i forbindelse med vores udviklingssamarbejde, hvor vi har nul-tolerance over for korruption, siger Ulla Tørnæs, minister for udviklingssamarbejde og uddyber:

”Vi er et foregangsland, og det er en væsentlig årsag til, at vi til næste år er vært for verdens største anti-korruptionskonference. Her vil vi sammen med blandt andet Transparancy International sætte fokus på korruptionsbekæmpelse i udviklingslandene. Sagen er, at bestikkelse, underslæb og misbrug af offentlige midler er en væsentlig forhindring for at skabe demokrati og økonomisk udvikling i mange af verdens fattige lande.”

Den internationale anti-korruptionsorganisation Transparancy International offentliggør hvert år sit indeks over korruption i 176 lande i det såkaldte ”Corruption Perceptions Index” (CPI).

CPI-indekset rangerer lande og territorier baseret på, hvor korrupt et lands offentlige sektor opfattes. Indekset baseres på analyser og undersøgelser gennemført af anerkendte og uafhængige institutioner. Danmark lå sidste år nummer et alene. I år deler vi førstepladsen med New Zealand.

For yderligere presse: Poul Kjar, 41865975