Spring til indhold

International nødhjælp version 2.0: Soldreven wifi og børnelatriner

24.05.2016  10:37
Udenrigsminister Kristian Jensen vil have danske og internationale nødhjælpsorganisationer til at tænke nyt.

'' 

Udenrigsministeren Kristian Jensen deltager på 2. dagen af det Humanitære Verdenstopmøde i Istanbul i lanceringen af et nyt internationalt netværk for innovation på nødhjælpsområdet. Og han bidrager med to millioner kroner til netværkets opstart.

"Verden står over for massive humanitære udfordringer. Derfor er danske og internationale organisationer nødt til at tænke nyt og samarbejde med nye private aktører. Ved at inddrage ny teknologi og smarte løsninger målrettet de enkelte mennesker, så kan der for den samme krone gøres mere for flere," siger Kristian Jensen.

To danske virksomheder i netværket, Bluetown og Icono, bidrager med henholdsvis et soldrevent wifi hotspot og et børnevenligt latrin. Begge eksempler på nye produkter, der kan gøre en forskel for mennesker i nød.

I en krisesituation redder hurtig adgang til information liv. Soldrevet wifi internetadgang kan sikre landsbyer nem og hurtig adgang til informationer. Og et børnevenligt latrin kan forbedre hygiejnen og føre til mindre smittespredning - og dermed gøre livet sikrere for børn på flugt.

"Humanitære organisationer og private virksomheder har gensidig glæde af at samarbejde til gavn for verdens millioner af nødlidende mennesker. Og jeg er glad for, at Danmark med et bidrag på 2 millioner kroner medvirker til en god start for det nye netværk, der skal bidrage til nytænkningen, siger Kristian Jensen.

Netværket, med navnet Global Alliance for Humanitarian Innovation (GAHI), bringer en bred vifte af globale, regionale og nationale netværker og aktører sammen.
Det gælder blandt andet det danske innovationsnetværk, access2innovation, der indtræder som medlem af GAHI.

Access2innovation har haft succes med at sætte civilsamfundsorganisationer, erhvervslivet, universiteter og offentlige myndigheder sammen for at skabe bæredygtige løsninger indenfor bl.a. vand, sanitet, fødevarer og grøn energi.

For yderligere information kontakt:
Poul Kjar, presserådgiver, tlf: 41865975