Spring til indhold

Kristian Jensen i Geneve: Nu skal Danmark i FN' Menneskerettighedsråd

29.02.2016  06:00

Udenrigsminister Kristian Jensen lancerer i dag i Geneve en kampagne, der skal få Danmark valgt ind i FN's Menneskerettighedsråd. Rådet består af 47 medlemsstater, der er opdelt efter verdensdel og vælges for tre år ad gangen.Danmark er i konkurrence med Østrig, Italien og Grækenland om tre ledige pladser.  

”FN-valg skal man aldrig tage for givet, og der skal arbejdes for sagen. Jeg vil over for FN’s medlemsstater fremhæve danske mærkesager som kvinders rettigheder og kampen mod tortur.”

”Og så vil jeg gøre opmærksom på, at vi var meget aktive i oprettelsen af Menneskerettighedsrådet for 10 år siden, men at Danmark aldrig har haft plads i Rådet,” siger Kristian Jensen.  

Kristian Jensens lancering af Danmarks kandidatur finder sted i Geneve i forbindelse med Menneskerettighedsrådets 31. samling, hvor alle FN’s medlemslande deltager.

  "Jeg ser Menneskerettighedsrådet som et centralt organ, der arbejder for at beskytte og fremme respekten for menneskerettigheder. Det arbejde vil den danske regering meget gerne være med til at styrke,” siger Kristian Jensen.

 Valget finder sted i november 2018, og gælder for perioden 2019-2021.  Kristian Jensen taler i Geneve ved åbningen af FN’s Menneskerettighedsråds samling. Her vil han fremhæve nogle af de værste menneskerettighedssituationer, der plager verden i dag, og som kræver Rådets opmærksomhed.  

Som led i Danmarks internationale indsats for at bekæmpe tortur vil Kristian Jensen også være vært for en højniveaudebat om at forebygge tortur i politiets varetægt. Endelig vil han vil give et nordisk indlæg i en højniveaudebat om sammenspillet mellem de nye FN verdensmål og menneskerettighederne.

For yderligere presse: Poul Kjar, 41865975 / Peter Høyer, 61979042.