Spring til indhold

Gode, globale historier søger formidlere - er det dig?

13.02.2019  10:19
Har du en god historie at fortælle danskerne fra verdens udviklings- og vækstlande? Og kan du bruge nye fortælleformer til at nå målgrupper, der ikke i forvejen er interesserede i forholdene i de dele af verden? Så søg Udenrigsministeriets Oplysningspulje. Næste deadline er mandag d. 1. april 2019.

Udenrigsministeriets Oplysningspulje leder efter dygtige formidlere, der kan fortælle historier fra den store verden, så de gør indtryk.

Slutproduktet kan være alt fra en dokumentarfilm til et computerspil eller noget helt tredje. Det vigtigste er, at formidlingen har en gennemslagskraft, der får målgruppen til at tænke over forhold, løsninger og udfordringer i verdens udviklings- og vækstlande.

Nytænkning og partnerskaber

”Oplysningsudvalget har fokus på nytænkning, når vi fordeler puljens midler. Hvis man skal ramme nye målgrupper med information om udviklingslandene, kan det lige så vel være gennem et brætspil eller en serie på Youtube, som gennem klassiske artikler eller programmer. Samtidig lægger vi vægt på, at man ansøger i partnerskaber, og at der er en klar plan for markedsføring og kommunikation af slutproduktet, så vi er sikre på, at det effektivt når målgruppen”, siger Bolette Christensen, der er formand for Udenrigsministeriets Oplysningspulje.

Hun fremhæver også, at de projekter, der støttes af Oplysningspuljen skal være med til at fremme kendskabet til FN’s verdensmål.

”Vi lægger særlig vægt på inddragelse af et eller flere af målene i formidlingsaktiviteterne og prioriterer gode og innovative projekter, der sikrer, at kendskabet til verdensmålene når ud til den brede befolkning og rammer nye målgrupper”, siger hun.

Oplysningspuljen støtter formidling af mange forskellige slags historier fra udviklings- og vækstlande. Og udvikling og Danmarks internationale udviklingssamarbejde har særligt fokus.

Alle kan søge Oplysningspuljen, men det er en fordel, hvis du har erfaring med formidling – og hvis projektet er et samarbejde mellem flere parter, så historien i sidste ende når ud via flere platforme. Næste ansøgningsfrist er 1. april 2019 inden midnat.

Læs mere om, hvordan du søger, og hvad der bliver lagt vægt på her

For yderligere information kontakt:

Kathrine Dalsgaard, Fuldmægtig Oplysningspuljen, oplysningspuljen@um.dk