Spring til indhold

Regeringen afsætter 50 millioner til stabiliseringsindsatser i Syrien i 2017

05.04.2017  05:31
Udenrigsminister Anders Samuelsen understreger Danmarks brede engagement i Syrien ved at annoncere 50 millioner kr. i 2017 til den danske stabiliseringsindsats. Bidraget vil blandt andet gå til at støtte det frie syriske politi, det syriske civilforsvar og de FN-ledede fredsforhandlinger.
 
”Konflikten i Syrien har en særlig høj prioritet i dansk udenrigspolitik. Situationen er fortsat skrøbelig og den danske indsats skal være med til at skabe stabilitet for den syriske befolkning i oppositionskontrollerede områder. Sammen med det humanitære bidrag er vores stabiliseringsindsats et vigtigt instrument for at forbedre situationen for den syriske befolkning og for at bidrage til arbejdet med at nå en politisk løsning på konflikten”, siger Anders Samuelsen.
 
Det nye bidrag til stabiliseringsindsatsen vil blive anvendt i de oppositionskontrollerede dele af Syrien, hovedsagligt i den nordlige del af landet. Her vil bidraget bl.a. bygge videre på tidligere danske indsatser til støtte for det syriske civilforsvar og det frie syriske politi, som arbejder for at redde liv og skabe tryghed for den syriske befolkning. Bidraget vil derudover støtte FN’s særlige udsending for Syrien og dennes bestræbelser på at bringe parterne i konflikten tættere på en politisk løsning.
 
”Konflikten kan ikke alene løses militært. Derfor fortsætter vi indsatsen for at hjælpe FN med at fremme en politisk løsning på konflikten. Forhandlingerne i Genève går fremad, men der er stadig behov for en målrettet politisk indsats for at få alle aktørerne til at styre i samme retning”, uddyber Anders Samuelsen.
 
Bidraget, som er en del af det danske treårige stabiliseringsprogram for Syrien og Irak for 2016-2018, kommer som optakt til den internationale Syrien-konference i Bruxelles den 5. april, hvor ca. 70 lande, EU og FN samles for at drøfte Syriens fremtid. Danmark annoncerede desuden i weekenden en ny humanitær bevilling på 250 millioner kroner, som forventes fordelt til FN-organisationer, Røde Kors, danske og internationale NGO’er efter konferencen. Udenrigsministeren deltager i konferencen.
 
For mere information kontakt særlig rådgiver Niels Th. Dahl, 61 97 91 59