Spring til indhold

Kofod rejser til Washington D.C. med Grønland og Arktis højt på dagsordenen

12.11.2019  21:58
Udenrigsminister Jeppe Kofod mødes i morgen med sin amerikanske kollega Mike Pompeo. På dagsordenen er tunge udenrigspolitiske emner som Arktis og Grønland, Syrien og NATO.

Grønlands Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender Ane Lone Bagger deltager i den del af mødet, der vedrører Arktis og Grønland.
 
Jeppe Kofod siger:
 
”USA er Danmarks tætteste udenrigs- og sikkerhedspolitiske allierede. Det er vigtigt, at vi fastholder USA som en engageret international partner – og styrker vores samarbejde, når det kommer til håndteringen af de mange fælles udfordringer, vi står overfor i bl.a. Syrien og Afghanistan.
 
Og fortsætter:
 
”Vi skal sammen med Grønland fortsætte vores konstruktive dialog med amerikanerne om udviklingen i Arktis og Grønland. Den stigende geopolitiske interesse betyder, at vi også ser et stigende amerikansk fokus og engagement. Det er jeg i tæt kontakt med min grønlandske kollega om – det ligger mig meget på sinde at udvikle vores samarbejde om udenrigs- og sikkerhedspolitik, der særligt vedrører Grønland. Vi har budt det amerikanske engagement velkommen og ser frem til i fælleskab at drøfte det med Pompeo. Et centralt budskab vil være, at et øget amerikansk engagement kan og bør komme Grønland til gode.”
 
Det er Jeppe Kofods første besøg i Washington D.C. som udenrigsminister.
 
For yderligere information:
 
Presserådgiver Anders Vestergaard Kaldan: +45 20 59 21 80