Spring til indhold

Tænketanken Singularity University åbner ny organisation i Danmark

01.03.2017  09:10
Den anerkendte tænketank og uddannelsesinstitution Singularity University fra Silicon Valley har i dag annonceret, at de etablerer en ny organisation i Danmark. Den nye organisation, der vil gå under navnet SingularityU Denmark, får til huse i et 5000 kvm innovationsmiljø i Copenhagen Science City og vil sætte skub i dansk digitalisering, innovation og entreprenørskab.

Udenrigsminister Anders Samuelsen byder Singularity University velkommen til Danmark og ser gode muligheder i den nye innovationshub:

”Der er god grund til, at Singularity University var det første punkt på programmet, da jeg i sidste uge besøgte Silicon Valley. SU bygger bro mellem globale udfordringer og teknologiske løsninger, hvilket vi har brug for, hvis vi skal være på forkant på fremtiden.

Jeg er meget tilfreds med, at SU har valgt at etablere en ny innovationshub i Danmark - den kun anden uden for hovedkvarteret i Silicon Valley. Det understreger, at Danmark er i verdenseliten inden for innovation og digitalisering. Jeg er overbevist om, at SingularityU Denmark vil bidrage til at skabe et dynamisk centrum for iværksættere, virksomheder og forskere, og ruste Danmark endnu bedre til fremtiden”.

SingularityU Denmark vil tilbyde en lang række uddannelses - og innovationsforløb, der kombinerer de seneste tendenser inden for eksponentiel teknologi med fremtidens forretningsområder. Det skal blandt andet bidrage til at styrke dansk erhvervsliv.

Ifølge Singularity University’s globale direktør, Rob Nail, som for nyligt deltog i regeringens disruptionsråd, er det ikke tilfældigt, at valget er faldet på Danmark: 

“Danmark er allerede anerkendt som en global leder indenfor mange områder som grøn teknologi, bioteknologi, farma, telekom, IT og design bare for at nævne nogle få. Vores formål med samarbejdet er at bygge på disse succeser og skabe endnu flere fremadrettet.”

Laila Pawlak, direktør for det nye SingularityU Denmark supplerer:

”At kunne annoncere SingularityU Denmark er en kæmpe anerkendelse af vores land. Det giver ikke kun mulighed at styrke det danske erhvervsmiljø, men skaber samtidig en unik international position for Danmark.”

Uddannelsesprogrammerne har undervisere fra hele verden, men SingularityU Denmark vil også prioritere at tilknytte ledende skandinaviske eksperter. Alle typer virksomheder, iværksættere og offentlige myndigheder kan indgå samarbejde med SingularityU Denmark og tilbydes skræddersyede programmer tilpasset den enkelte personalegruppe. 

Innovation Centre Denmark i Silicon Valley og Invest in Denmark har nære relationer til Singularity University og har understøttet etableringen af SingularityU Denmark.

For yderligere information kontakt:
Dorte Bryde, [email protected]; + 45 50 77 86 98
Laila Pawlak: [email protected], +45 2924 5350