Spring til indhold

Erhvervsfolk møder ambassadører

18.01.2013  13:15
Forretningsfolk mødte talstærkt op til netværksmøde med danske ambassadører fra hele verden.

250 virksomheder havde taget imod tilbuddet om at komme til Global Networking - et arrangement, som Eksportrådet i Udenrigsministeriet afholdt i går i Eigtveds Pakhus. På to timer mødtes erhvervsfolkene med danske ambassadører fra hele verden til en snak om internationale markedsmuligheder. Der var travlt ved cafebordene i det 250 år gamle pakhus ved Københavns Havn, og især var der efterspørgsel efter ambassadørerne på de asiatiske vækstmarkeder.

Handels- og investeringsministeren holder tale 
Handels- og investeringsminister, Pia Olsen Dyhr, holdt oplæg til Global Networking og opfordrede virksomhederne til at komme ud på vækstmarkederne.

Forinden havde handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr, og direktør i COWI Lars-Peter Søbye holdt oplæg med deres bud på, hvad Danmark skal leve af i fremtiden.

Ministeren opfordrede til, at flere virksomheder kigger længere end de traditionelle nærmarkeder, der er plaget af lavvækst.

”Nøjes vi med kun at se på de næste fem år, så ventes 33 pct. af den globale vækst alene at komme fra Kina, 11 pct. fra Indien, 3 pct. fra Brasilien og 3 pct fra Rusland. Altså: nøjagtig halvdelen af verdens vækst vil de næste fem år komme fra de fire BRIK-lande,” sagde ministeren fra talerstolen og understregede, at Eksportrådet har formuleret en decideret strategi for, hvordan det store potentiale på vækstmarkederne udnyttes bedre.


Danida, der er en af Eksportrådets Go Global partnere, deltog også ved netværksarrangementet


Danmarks ambassadør i Thailand, Mikael Winther kunne fortælle om mulighederne på det thailandske marked.