Spring til indhold

Ny podcast: FN 75 år – hvordan klarer menneskerettighederne sig?

20.10.2020  16:01
Lyt til den anden af tre nye podcast om FN. I 2020 fylder FN 75 år. Derfor kan du det næste stykke tid høre tre særlige FN-podcasts i Udenrigsministeriets podcast-serie ”Ambassadørerne”, hvor vi stiller skarpt på verdens største mellemstatslige organisation.

Hvad er FNs største sejre? Hvordan håndterer FN de umiddelbare udfordringer med bl.a. Corona-krisen og stormagtsrivaliseringer? Og hvad skal der til for at sikre, at FN også er relevant fremover? Vi taler med nuværende og tidligere danske FN-ambassadører om FN’s fortid og fremtid og om Danmarks stærke engagement i FNs menneskerettigheder.

Som en af grundlæggerne af FN efter 2. verdenskrig har Danmark fra begyndelsen været stærkt engageret i organisationen og arbejdet for at fremme menneskerettigheder, bæredygtig udvikling og fred og sikkerhed. Danmark har deltaget i FN’s fredsbevarende missioner siden den første mission i Mellemøsten i 1948, og vi har også flere gange været medlem af FNs Sikkerhedsråd, senest i perioden 2005-2006. 

Overskriften på denne podcast, som er nummer 2 i serien, er FN 75 år – hvordan klarer menneskerettighederne sig? Deltagerne er Morten Jespersen, FN-ambassadør i Genève og ambassadør i Australien Pernille Kardel, der begge i lange perioder har arbejdet med FN.

 

Hent den her i Podcast til din iPhone.

Find "Ambassadørerne" på Soundcloud her.

Du kan også lytte til "Ambassadørerne" på Spreaker her.

Eller hos Google Podcasts