Spring til indhold

Ulla Tørnæs besøgte Syriens nærområder

21.02.2017  21:04
Minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs besøgte den 19. - 21. februar Jordan og Libanon, for at sætte fokus på konsekvenserne af konflikten i Syrien og se på Danmarks nærområdeindsats.

Danmark har siden konfliktens begyndelse bidraget med knap 2 milliarder kroner i humanitær bistand. Syrien-konflikten er én af verdens største humanitære kriser med over 6 millioner mennesker fordrevet inde i Syrien og omkring 5 millioner flygtninge udenfor Syrien. Hovedparten af flygtningene er i Syriens nabolande, herunder Jordan og Libanon.

"Det gør et stort indtryk at besøge de syriske flygtningefamilier og høre deres gribende historier. Der er ingen tvivl om, at Syriens nabolande tager et meget stort ansvar her. I regeringen vil vi gerne have, at flygtningene bliver i nærområderne. Derfor er jeg også glad for, at Danmark med vores store bidrag til nærområdeindsatsen hjælper med at løfte det ansvar, som Libanon og Jordan har påtaget sig overfor de syriske flygtninge ", siger minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs.

I januar vedtog et bredt flertal i Folketinget en ny udviklingspolitisk og humanitær strategi. Strategien kobler den humanitære og udviklingspolitiske indsats sammen, hvilket er særligt nødvendigt i forbindelse med langvarige kriser som fx konflikten i Syrien.

"Mange af de flygtningefamilier, som jeg har besøgt har børn der er født som flygtninge i lejre og lokalsamfund. Mange børn kommer til at vokse op som flygtninge. Konflikten i Syrien nærmer sig sit 7. år, og derfor er vi nødt til at tænke nødhjælp på en ny måde. Sikkerhed er naturligvis det vigtigste for de her familier, men efter sikkerhed nævner de alle uddannelse til deres børn, og mulighed for at arbejde for forældrene. Her er Danmark med vores nye strategi med til at gøre en forskel", slutter Ulla Tørnæs.

 

For yderligere information kontakt:
Marianne Lynghøj Pedersen, særlig rådgiver for ministeren for udviklingssamarbejde, tlf: 42485158