Spring til indhold

Menneskerettighederne er under pres

03.03.2015  05:59
Udenrigsminister Martin Lidegaard deltager tirsdag den 3. marts 2015 i åbningen af FN’s Menneskerettighedsråds 28. samling i Genève.

”Menneskerettighederne er under pres. Jeg vil i Genève gøre det klart, at selv når vi står overfor terrorismens hæslige ansigt, skal vi holde fast i vores fundamentale værdier, for det er dem, der adskille os fra terroristerne. Og vi skal være solidariske med alle ofre for overgreb og sikre det internationale samfunds opmærksomhed på dem. Uanset om det er børnesoldaten, den kidnappede pige, torturofferet, den dødsdømte homoseksuelle, den forfulgte menneskerettighedsforkæmper eller barnet, som ikke har adgang til uddannelse eller sundhed.
 
Jeg vil også bruge mit besøg i Genève til at diskutere og skubbe på det dansk ledede initiativ for at få så mange lande så muligt til at ratificere og overholde FN’s Konvention mod Tortur. Det er et initiativ, som vi har taget sammen med Chile, Ghana, Indonesien og Marokko.
 
Endelig vil jeg benytte lejligheden til at diskutere de mange alvorlige humanitære kriser verden over. Syrien er den værste lige nu. Derfor er det vigtigt for mig at mødes med FN’s særlige repræsentant Staffan de Mistura for at høre, hvad vi kan hjælpe ham med i hans svære arbejde. Vi skylder de civile ofre for denne tragedie at gøre alt, hvad vi kan”, udtaler Martin Lidegaard.
 
 
Baggrund
Udenrigsministeren holder Danmarks tale ved åbningen og mødes desuden med bl.a. FN’s særlige udsending for Syrien, Staffan de Mistura og FN’s Højkommissær for Menneskerettigheder, Zeid Ra’ad al Hussein. Ministeren har desuden en række møder om det dansk-ledede tværregionale initiativ ”Convention against Torture Intiative” og møder om Ukraine og humanitær folkeret.
 
For yderligere information kontakt:
Presserådgiver Lars Peter Levy, tlf.41904124.