Spring til indhold

#DetErMinRet

16.03.2016  12:34
""
Kristian Jensen har i dag taget forskud på maj måneds store Women Deliver-konference og lanceret en landsdækkende undervisningskampagne.
 

Kristian Jensen har i dag taget forskud på maj måneds store Women Deliver-konference og lanceret en landsdækkende undervisningskampagne. Det skete sammen med børne- og ungdomsborgmester borgmester Pia Allerslev, Sex & Samfund, Danske Skoleelever og en 7. klasse på Højdevangens Skole på Amager.

”Det er i den bedste danske oplysningstradition, at vi i dag har taget forskud på Women Deliver-konferencen med en undervisningskampagne. De fleste unge i Danmark tager det for givet, at der er lige adgang til uddannelse og seksualundervisning for drenge og piger.”

”Derfor er det så vigtigt, at danske skolebørn får indsigt og forståelse for, at forholdene er væsentligt anderledes rundt om i verden. Her kan skolegang og seksualundervisning have en dobbelteffekt ikke mindst for fattige piger i udviklingslandene.”

”De uddanner sig til et bedre liv, og ved at få kendskab og adgang til prævention kan de forlænge deres ophold på skolebænken. Den pointe kan danske unge nok også bruge i forhold til deres eget liv,” siger udenrigsminister Kristian Jensen.

Undervisningskampagnen #DetErMinRet henvender sig til elever i 7.-9. klasse og skal ifølge vicegeneralsekretær i Sex & Samfund, Tania Detlefsen, vise forskelle og ligheder på at være ung i Danmark og i udviklingslande.

Kampagnen skal også skabe indsigt i, hvad det betyder for den enkelte unge og for den bredere samfundsudvikling, når unge i fattige lande ikke har adgang til samme rettigheder som danske unge.

Undervisningskampagnen besøger 100 klasser på i alt 60 skoler i ni byer landet over op til Women Deliver. Kampagnen tilbyder samtidig gratis #DetErMinRet undervisningsmateriale, som lærere gratis kan rekvirere til undervisning i 7.-9. klasser via underviserportal.dk.

For yderligere presse

Poul Kjar
Tlf.:41865975