Spring til indhold

Lise Kingo sætter sig i spidsen for FN's Global Compact

25.06.2015  20:38
FN’s Generalsekretær Ban Ki-moon har i dag i New York udnævnt Lise Kingo som ny direktør for FN’s Global Compact organisation.

Lise Kingo har som forhenværende koncerndirektør i Novo Nordisk A/S stået i spidsen for Novo Nordisks arbejde med virksomheders samfundsansvar i gennem en længere årrække. Hun er desuden formand for Rådet for Samfundsansvar og Adjungeret Professor i Bæredygtighed og Innovation på Vrije Universiteit i Holland.

FN’s Global Compact er verdens største initiativ for udbredelse af virksomheders samfundsansvar. Initiativet bygger på ti grundlæggende principper om fremme af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljøbeskyttelse og korruptionsbekæmpelse. Virksomheder kan bidrage til løsningen af økonomiske, sociale og miljømæssige udfordringer og bidrage til FN’s målsætninger ved at efterleve de ti principper.

FN’s Global Compact omfatter mere end 8.000 virksomheder og 4.000 andre organisationer fordelt på 170 lande. I Danmark har 270 virksomheder tilsluttet sig initiativet.

En vigtig opgave for Lise Kingo og FN’s Global Compact bliver at engagere virksomheder verden over i gennemførelsen af de globale udviklings- og bæredygtighedsmål (SDG), som ventes vedtaget i FN’s Generalforsamling senere på året under dansk formandskab.