Spring til indhold

Udenrigsministeren rejser til Berlin

Udenrigsminister Jeppe Kofod rejser mandag morgen til Berlin for at mødes med sin tyske udenrigsministerkollega Heiko Maas.

Det er Jeppe Kofods første rejse som udenrigsminister. På mødet skal de to socialdemokratiske udenrigsministre blandt andet drøfte prioriteter for EU's dagsorden i de kommende år, globale udfordringer og bilaterale dansk-tyske emner.

Udenrigsminister Jeppe Kofod siger:

”Det er helt naturligt, at min første rejse som udenrigsminister går til Tyskland. Tyskland er Danmarks gode nabo, vores største handelspartner og en meget vigtig allieret – i EU og globalt.

Jeg ser frem til at drøfte en række vigtige emner med min tyske kollega. Jeg vil orientere om den nye regerings EU-prioriteter blandt andet i forhold til klima, kampen mod skattely, social dumpning og migration. Vi skal også drøfte det gode bilaterale forhold - og det kommende dansk-tyske venskabsår i 2020, hvor vi også markerer 100-året for genforeningen.

Som ny udenrigsminister er det afgørende for mig at række ud mod vores tætteste europæiske og nordiske allierede, men også at få møder i kalenderen på tværs af Atlanten og i resten af verden. Danmark er - og skal være et progressivt land - der engagerer sig stærkt i at styrke EU’s rolle for en mere fair globalisering. Danmark lever af internationalt samarbejde og udsyn.

Mødet mellem Jeppe Kofod og Heiko Maas finder sted i Villa Borsig ved Tegelsøen uden for Berlin.

For yderligere kontakt: Presserådgiver Poul Kjar, 41865975