Spring til indhold

Dansk/internationalt debatmøde om fred og stabilitet i Somalia

Udenrigsministeriet og DIIS, Danish Institute for International Studies, inviterer fredag den 27. marts kl. 12.15 til debatmødet ”Somalia – vejen til fred og stabilitet”. Fra Danmark vil både udenrigsministeren og handels- og udviklingsministeren tale. Fra internationalt hold kommer bl.a. Somalias sikkerhedsminister og EU’s særlige repræsentant for Afrikas Horn.

Mødet vil have særligt fokus på Somalias politiske og sikkerhedsmæssige udfordringer, og på Danmarks og resten af Europas interesse og engagement i at bistå med at løse udfordringerne. Diskussionen vil komme ind på den betydning, som fred og stabilitet i Somalia har for nabolandene og resten af verden, bl.a. i forbindelse med problemer som voldelig ekstremisme, radikalisering, flygtningestrømme og pirateri. I øvrigt henvises til det nye landepolitikpapir for Danmarks engagement i Somalia 2015-17

Debatmødet er åbent for alle interesserede, men antallet af pladser er begrænset. Se mere information og link for tilmelding.

Interesserede medierepræsentanter er også velkomne til at kontakte chefkonsulent Mads Beyer i Udenrigsministeriets Afrika-kontor (3392 0370 / madbey@um.dk) for yderligere information.