Spring til indhold

Udvikling nr. 1 2015 er på gaden

25.03.2015  13:29
Årets første Udvikling er nu på gaden og indeholder historier om den arabiske verden efter foråret, lyrik i Afrika og de amerikanske droners ofre.

For næsten fem år siden satte en ung grønthandler i Tunesien ild til sig selv og antændte dermed et bål, der ændrede den arabiske verden. Meget tyder dog på, at det var en brandulykke. I årets første udgave af Udvikling giver vi  et overblik over den arabiske verden fem år efter revolutionen, der gik i stå.

Digte, der giver magt
"At skrive digte giver magt til at ændre ting," siger den tanzaniske Esther-Karin Mngodo, når hun skal forklare, hvorfor fænomenet spoken word er populært lige nu i Østafrika. For to unge kenyanere handler det om at forhindre, at unge mennesker eksploderer.

Dét gør droner
Pakistanske Sadaullah Wasir mistede begge sine ben i et droneangreb. Tre af hans familiemedlemmer døde.
Ubemandede droner har udgjort en væsentlig del af den amerikanske krig mod terror. Men hvad betyder angrebene for områdets civile befolkning? Det spørgsmål er rammen om Massimo Baruttis fotoserie.

Koka er Bolivias nye guld
Koka har i årtusinder været en fast bestanddel af Andesregionens agroindustri. Bolivias præsident, Evo Morales, er selv gammel kokabonde, og han vil nu arbejde for, at Bolivia kan eksportere koka til udlandet.
Men FN er modstander af koka-eksporten, fordi man frygter mere fremstilling af et af verdens mest skadelige euforiserende stoffer: kokain.

Gift som sidste udvej
I mange u-lande er det udbredt at begå selvmord ved at sluge pesticider. På globalt plan er pesticider det mest udbredte middel til selvmord, og i Sri Lanka er det den hyppigste dødsårsag.
Det vil et dansk forskningsprojekt forhindre.

""