Spring til indhold

Udenrigsministeren taler til Europarådets Parlamentariske Forsamling

23.01.2018  10:48

Udenrigsminister Anders Samuelsen vil i dag drøfte Danmarks formandskab for Europarådets Ministerkomité med parlamentarikere fra hele Europa i Europarådets Parlamentariske Forsamling (PACE) i Strasbourg.

Udenrigsministeren skal ledsage HKH Kronprinsesse Mary, som også skal tale til  forsamlingen som led i Danmarks formandskab. Endvidere vil Danmarks Radios Pigekor optræde for forsamlingen.
 
Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:
 
”Europarådet spiller en central rolle i håndhævelsen af de grundlæggende frihedsrettigheder i hele Europa. Derfor er det vigtigt, at vi engagerer os i Europarådet, ikke mindst nu, hvor Rådet befinder sig i en svær tid. Vi er kommet godt fra start med det danske formandsskab, og jeg ser frem til at drøfte vores prioriteter med folkevalgte fra hele Europa. Fra dansk side prioriterer vi arbejdet i Rådet højt, og jeg er derfor også glad for, at HKH Kronprinsesse Mary vil addressere den Parlamentariske Forsamling.”
 
Læs mere om formandskabet og Europarådet på: http://um.dk/da/Udenrigspolitik/internationalt-samarbejde/europaraadet/danmarks-formandskab-for-europaraadets-ministerkomite-2017-2018
 
For yderligere information: Presserådgiver Anne Ege, 41532526