Spring til indhold

Kofod i samtale med Kinas udenrigsminister

22.01.2021  11:58
Udenrigsminister Jeppe Kofod talte i dag med Kinas udenrigsminister, Wang Yi. 

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler i forbindelse med dagens samtale: 

”Jeg har haft en meget nyttig og produktiv samtale med den kinesiske udenrigsminister Wang Yi. Det var min første samtale med min kinesiske kollega. Med den rolle Kina har i verden i dag, er det vigtigt at opretholde den bilaterale politiske dialog mellem Kina og Danmark.”

Det er første gang i over to år, at en dansk og en kinesisk udenrigsminister har en samtale. 

”Jeg er tilfreds med, at vi under samtalen fik drøftet en række emner af central betydning for vores bilaterale forhold og den globale udvikling. Vi er enige om at videreudvikle samarbejdet under det dansk/kinesiske strategiske partnerskab, som der også er bred opbakning til i Folketinget. Jeg forventer, at det arbejde nu bliver yderligere accelereret ikke mindst på områder som klima, energi og den bredere grønne omstilling, hvor samarbejds- og eksportmulighederne er meget betydelige,” siger udenrigsministeren.

Menneskerettigheder blev også rejst fra dansk side.

”Derudover drøftede vi forholdet mellem EU og Kina. Desuden rejste jeg menneskerettighedssituationen i Kina, navnlig udviklingen i Hongkong og Xinjiang, som jeg ser på med stor bekymring – emner som jeg ser frem til at drøfte med Udenrigspolitisk Nævn,” siger udenrigsministeren.

De to drøftede også muligheden for et besøg fra den danske udenrigsminister.

”Kina er en uomgængelig partner, hvis en række globale udfordringer skal imødegås effektivt. Det gælder ikke mindst på klimaområdet. Jeg blev enig med min kinesiske kollega om, at vi fortsætter dagens drøftelse under et besøg i Kina, når covid-situationen igen tillader det,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

For yderligere information: Kontakt [email protected]