Spring til indhold

EU-adgangsprøve for økonomer indenfor finans, industriøkonomi og makroøkonomi

30.10.2014  10:53
EU har udskrevet en adgangsprøve for økonomer med speciale i finansielle, industrielle eller makroøkonomiske forhold. Interesseret? Så læs mere her og skriv dig op til prøven hos EPSO.

EU har udskrevet en adgangsprøve for økonomer med viden om finansielle, industrielle og makroøkonomiske forhold til ansættelse i Europa Kommissionen. Der søges kandidater med mindst 6 års erhvervserfaring og en akademisk baggrund inden et af de ovennævnte felter.

Arbejdet med finansielle og makroøkonomiske forhold vil være fokuseret på multilaterale aspekter samt opsyn med landenes økonomiske udvikling, kombineret med politiske analyser af makroøkonomisk karakter. Arbejdet med industriøkonomi vil kræve erfaring fra implementering af EU's konkurrencepolitik.

Læs mere om stillingsindhold på EPSOs (European Personnel Selection Office) hjemmeside her: Economists

Tilmelding skal ske elektronisk via EPSOs hjemmeside fra torsdag den 23. oktober og frem til onsdag den 25. november 2014 kl. 12.00 Bruxelles-tid i overensstemmelse med instruktionen på hjemmesiden. Det anbefales, at gå i gang med ansøgningsprocessen i god tid, da tilmeldingsprocessen typisk tager lidt tid – og for at der undgås tekniske udfordringer ved sen tilmelding. Tilmelding kan ske her: Tilmelding til adgangsprøve for økonomer.

Hjemmesiden giver ligeledes en række oplysninger om karrieremuligheder og arbejdsopgaver i EU's institutioner. Desuden indeholder hjemmesiden link til EU's officielle meddelelse om adgangsprøven, der rummer en detaljeret gennemgang af adgangsprøvens indhold og format, tillige med de fornødne kvalifikationskrav for at tilmelde sig prøven.

For at kunne tilmelde sig adgangsprøven er det et krav, at man er statsborger i et EU-land og har diplom fra en universitetsuddannelse (kandidatniveau - AD7). Det er endelig et krav, at man behersker mindst ét officielt EU-sprog fuldt ud (f.eks. dansk) og har arbejdskendskab til et af EU's hovedsprog, i.e. engelsk, fransk eller tysk

Kontakt
Yderligere oplysning kan fås hos specialkonsulent Ane Andersen (intstill@um.dk)Seneste nyt

    Se alle