Spring til indhold

Vil du arbejde med udviklingsbistand i EU?

04.12.2019  11:34

EU's fælles personalekontor, EPSO, har for første gang i fem år åbnet for optagelsesprøve til stillinger som udviklingsspecialist i EU. Det officielle navn er 'administratorer inden for internationalt samarbejde og forvaltning af støtte til ikke-EU-lande'. Faste stillinger i EU-systemet besættes gennem centraliserede adgangsprøver, kaldet ved deres franske betegnelse "concours".

Som udviklingsspecialist i EU vil du både kunne arbejde i hovedkontoret i Bruxelles, men du vil også have mulighed for, at blive placeret i én af EU's 140 delegationer over hele verden. Dit arbejdsfelt vil afhængig af din konkrete erfaring og kompetencer. Der er åbent for ansøgning til to stillingstyper; 1) udviklingsspecialister med +6 års erfaring, og 2) udviklingsspecialister med +10 års erfaring efter endt universitetsgrad. For at kvalificere til optagelsesprøven skal du ud over erhvervserfaring kunne tale to EU-sprog (dansk og f.eks. engelsk) samt være EU-statsborger. Bemærk at du kun kan søge én af stillingstyperne.

Første skridt på vejen mod jobbet som udviklingsspecialist i EU er at ansøge om deltagelse i optagelsesprøven. Det er først efter accept af din ansøgning, at du kan deltage i selve udvælgelsesprøven. Der er i dag åbnet for det online ansøgningsskema, som er åbent frem til d. 14. januar 2020. I ansøgningsskemaet vil du blive bedt om at bekræfte, at du opfylder adgangs­betingelserne til prøven og fremlægge yderligere oplysninger, der er relevante for udvælgelsesprøven (f.eks.: eksamens­beviser, bevis for erhvervserfaring og svar på områderelaterede spørgsmål). Denne første del af ansøgningsprocessen er meget vigtig, da den også fungerer som ”talent screener” dvs. kortlægger dine kompetencer og har direkte betydning for din mulighed for ansættelse. Du skal søge via EU's personalekontors hjemmeside: her for AD7 og her for AD9.

Har du spørgsmål til ansøgning til EU’s optagelsesprøve, er du meget velkommen til at kontakte Udenrigsministeriets HR afdeling. Skriv til Freja Mangs ([email protected]). I samarbejde med Djøf tilbyder Udenrigsministeriet træningssessioner inden afholdelse af optagelsesprøven, hold derfor øje med UM’s webside samt Djøfs webside.

Udenrigsministeriet og Djøf afholder et informationsmøde onsdag den 11. december fra kl. 16.30 i Djøf, Gothersgade 133, hvor fokus særligt vil være på karrieremulighederne som udviklingsspecialist i EU og selve ansøgningsprocessen. Du kan tilmelde dig arrangementet her – tilmeldingsfrist d. 9. december.

Yderligere information om EU-karriere kan findes på EPSO’s hjemmeside samt artikel fra Altinget.Seneste nyt

    Se alle