Spring til indhold

Dødsattest

Hvordan får jeg en dødsattest legaliseret? 
Hvis du har brug for at få legaliseret en dødsattest skal du sende en mail til d-attest@sundhedsdata.dk. I mailen oplyser du, at du har behov for en dødsattest, der er underskrevet med en fysisk/våd underskrift. Derudover oplyser du CPR-nummeret på afdøde, samt den adresse og person som attesten efterfølgende skal sendes til. For yderligere information, tryk her.

Hvordan får jeg Apostillen/legaliseringen? 

Når du har modtaget den underskrevne attest, skal du bestille og betale for Apostillen/legaliseringen samt evt. returporto via vores webshop

Find vejledning til webshoppen her.


Når du har foretaget købet, skal du gøre én af følgende:

  • Møde op på vores kontor i åbningstiden med attesten, der er underskrevet af Sundhedsdatastyrelsen. Det skal være det originale dokument. En kopi eller et scan af underskriften godtages ikke. Husk kvitteringen fra købet. Dokumentet vil blive legaliseret mens du venter.
  • Sende os attesten (der er underskrevet af Sundhedsdatastyrelsen) med posten og vedlægge kvitteringen for købet (husk returporto). Behandlingstiden for dokumenter modtaget med posten er 5 arbejdsdage fra vi modtager dokumentet på kontoret. Derefter sender vi dokumentet retur med den valgte leveringsmetode.

Hvad hvis jeg allerede har en original dødsattest? 

Hvis du allerede har en original dødsattest, som er underskrevet og udstedt af en læge, kan vi i nogle tilfælde legalisere attesten med det samme. Vi kan kun legalisere attesten, hvis lægen er oprettet i vores system. Hvis vi ikke har lægen/underskriveren i systemet, er vi nødsaget til at kontakte lægen og få en bekræftelse på, at underskriften er ægte. For at gøre processen hurtigere kan du med fordel bede lægen, der har underskrevet attesten om at sende en mail, hvor lægen bekræfter sin underskrift med en indscannet underskrift til vores sikre e-mailadresse bvpsik@um.dk.

Webshop: Klik her

Vejledning til webshop: Klik her

Pris:

Prisen for en Apostille/legalisering er DKK 200 per dokument 

 

Telefontider:

Mandag - onsdag: kl. 14.00-15.00

Telefonnummer: +45 3392 1233

 

Lukkedage i 2020-2021:

9. april - 10. april
13. april

8. maj

21. maj

1. juni

5. juni
24. december - 3. januar 2021

 

Kontakt information:

Asiatisk Plads 2

1448 København K

Telefon: +45 33921233

E-mail: legalisering@um.dk

 

 

For at se hvor legaliseringskontoret ligger, klik her