Spring til indhold

Fødsels- dåbs-, person- og navneattest

Har du behov for at få legaliseret en fødsels-, dåbs-, person- eller navneattest, skal du enten bestille dokumentet med en digital signatur gennem borger.dk, eller vælge at bestille eller afhente en fysisk attest, som skal underskrives med en original våd signatur af kirkekontoret i dit bopælssogn. Du kan læse mere om, hvordan man bestiller en attest gennem borger.dk her.

OBS: Hvis du vælger at få tilsendt eller afhenter en fysisk attest, er det vigtigt at denne underskrives med en original fysisk/våd signatur fra den pågældende myndighed.
Et scan eller en kopi af underskriften godtages ikke. 

Hvordan får jeg Apostillen/legaliseringen?

Når du har fremskaffet en attest, skal du efterfølgende foretage et køb for Apostillen/legaliseringen gennem vores webshop. En Apostille/legalisering koster DKK 200.

Find vejledning til webshoppen her.

Bemærk venligst:
Inden du foretager købet, skal du tage stilling til, om du ønsker at modtage Apostillen som E-Apostille eller som fysisk Apostille. E-Apostille kan kun bestilles, hvis du har uploaded et digitalt signeret dokument på webshoppen. Vær opmærksom på, at en E-Apostille ikke stemples og underskrives af Udenrigsministeriet med en fysisk/våd signatur, og du bør derfor undersøge, om landet, du skal bruge dokumentet hos, godtager en E-Apostille.

Når du har sørget for overstående og har foretaget et køb gennem webshoppen, skal du vælge én af følgende:

  • Møde op på vores kontor i åbningstiden og afhente det legaliserede dokument. Husk at medbringe kvitteringen for købet. Vi legaliserer dokumentet mens du venter.
  • Betale for returporto gennem webshoppen og dermed få os til at sende dokumentet retur til en ønsket adresse.
  • Få Apostillen sendt som E-Apostille (gælder kun hvis du har uploadet et digitalt signeret dokument) direkte retur i din browser. Du må ikke lukke dit browservindue, da du ellers ikke vil modtage din Apostille. Apostillen er kun tilgængelig i browseren lige efter, at købet er foretaget. Lukkes browseren vil Apostillen ikke kunne hentes igen. Dette er af hensyn til dine personfølsomme data.

Webshop: Klik her

Vejledning til webshop: Klik her

Pris:

Prisen for en Apostille/legalisering er DKK 200 per dokument 

 

Telefontider:

Mandag - onsdag: kl. 14.00-15.00

Telefonnummer: +45 3392 1233

 

Lukkedage i 2020-2021:

9. april - 10. april
13. april

8. maj

21. maj

1. juni

5. juni
24. december - 3. januar 2021

 

Kontakt information:

Asiatisk Plads 2

1448 København K

Telefon: +45 33921233

E-mail: legalisering@um.dk

 

 

For at se hvor legaliseringskontoret ligger, klik her