Spring til indhold

Indrejserestriktioner i Europa for danske turister

Kortet er vejledende og giver et overblik over indrejserestriktioner i Europa for voksne danske turistrejsende fra Danmark. Der kan gælde andre krav til øvrige grupper og f.eks. medrejsende børn.

Kortet opdateres ugentligt. 

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Kortet giver et hurtigt overblik, men du bør orientere dig i rejserestriktionerne på linket til ambassadernes hjemmeside, da der kan være mange undtagelser og særlige krav. 

Flere lande har karantænekrav, hvis du ikke overholder landets krav om enten test, vaccine eller tidligere smitte. 

Der gælder forskellige regler for, hvornår man betragtes som vaccineret, tidligere smittet eller testet negativ. I flere lande betragtes man f.eks. først som færdigvaccineret 14 dage efter sidste stik, ligesom kun nogle lande accepterer krydsvaccination med forskellige vacciner. 

Du bør derfor læse nærmere herom på ambassadernes hjemmesider eller kontakte lokale myndigheder, før du rejser. 

Rejsende anbefales i udgangspunktet at tage en PCR-test før afrejse, hvis man har brug for at kunne dokumentere en negativ test. Denne test er generelt anerkendt.

Kort over indrejserestriktioner i Europa for danske turister

Senest opdateret den 28. juli 2021 kl. 12:35. 

 

Særregler for oversøiske territorier er ikke omfattet af dette overblik. Oversøiske territorier er ofte omfattet af andre indrejserestriktioner end fastlandet. Husk derfor at undersøge de lokale forhold.