Spring til indhold

Personer, der vender tilbage til Danmark fra udlandet samt fastfrysning af rejsevejledningerne

Opdateret 13. marts 2020

Der har gennem de seneste par dage været noget forvirring om, hvordan hjemvendte danskere skulle forholde sig. Skulle de følge opfordringerne om at blive hjemme i 14 dage, eller gjaldt det kun dem, som kom fra det vi kalder ”røde områder”? Linjen har selvsagt været, at alle danskere, både dem i Danmark, og dem der vender hjem, skulle blive hjemme og arbejde hjemmefra indtil 30 marts, jf. regeringens opfordring fra sidste uge.

 

For at fjerne al tvivl, vil vi i dag skære igennem, og gøre det helt klart, at i den kommende måned – frem til 13. april – opfordres alle danskere, der vender hjem fra udlandet, kraftigt til at holde sig hjemme i 14 dage. Det er en logisk opfølgning på alle de øvrige tiltag regeringen har iværksat for at mindske risikoen for at smitten spreder sig. Vi skal selvfølgelig sikre os, at alle de landsmænd som kommer hjem fra rejser over hele verden ikke bidrage til yderligere smittespredning i Danmark.

De pågældende bør under hjemtransport overholde de generelle retningslinjer for hensigtsmæssig adfærd i det offentlige rum, herunder i den kollektive trafik, og Sundhedsstyrelses anbefalinger.

Husk at framelde dig Danskerlisten, når du er tilbage i Danmark.

Har du tilmeldt dig via appen gør du følgende:

  • klik på ”tilmeld dig Danskerlisten”
  • klik på ”afmeld alle tilmeldinger”.

Har du tilmeldt dig via hjemmesiden, gør du følgende.

  • Følg linket i mailen du modtog, da du oprettede dig.
  • Har du ikke længere mailen, skal du sende en mail til bbb@um.dk med angivelse af navn og den e-mail adresse, du oprettede dig med. Så sletter vi dig

Tak for hjælpen!