Spring til indhold

Sommerferieråd 2021

Planlægger du at rejse i en tid med COVID-19 – Hvad skal du være opmærksom på? 

Fem gode råd til hvad du bør være opmærksom på, før du rejser.

1) Tjek rejsevejledningen for dit rejsemål. Rejsevejledningerne er udarbejdet på baggrund af smittetryk, indrejserestriktioner og andre sikkerhedshensyn. De indeholder gode råd og nyttige oplysninger for den almindelige danske turist.

2) Tjek indrejserestriktioner på dit rejsemål. Det gør du på de danske ambassaders hjemmeside under menupunktet ”Rejse og ophold”. Ambassaderne opdaterer løbende deres COVID-19 hjemmesider for oplysninger om indrejserestriktioner, lokale restriktioner og regler for transit. Få et hurtigt overblik på Udenrigsministeriets Europakort over indrejserestriktioner for EU, Schengen og Storbritannien.

3) Sæt dig godt ind i dine forsikringsbetingelser – også når det gælder korte rejser i Europa. Læs mere på vores side om rejseforsikringer og om, hvorfor det kan være vigtigt at tegne en privat rejseforsikring - uanset hvor du skal rejse hen.

4) Tjek kravene for test og isolation efter hjemkomst til Danmark. Der gælder forskellige krav afhængig af, om du rejser som vaccineret, tidligere smittet eller på en negativ test, og om du har opholdt dig i et grønt, gult, orange eller rødt område. På coronasmitte.dk kan du se, hvad der gælder for dig på din rejse.

5) Læs de mest almindelige spørgsmål og svar om COVID-19

Har du yderligere spørgsmål?

Borgere, som har behov for yderligere information om udrejse og rejsevejledningerne, opfordres til at kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på bbb@um.dk eller +45 33 92 11 12.

OBS: Vi oplever i øjeblikket lang ventetid ved telefonerne. Du bedes derfor orientere dig grundigt, i både rejsevejledningen og på ambassadens COVID-19 hjemmeside, for det land du ønsker at rejse til, inklusiv transitlande, før du kontakter Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter. Vær desuden opmærksom på, at Udenrigsministeriets globale Vagtcenter udenfor den normale telefontid er forbeholdt borgere med behov for akut bistand. 

Spørgsmål om anerkendelsesværdige formål for indrejse eller transit i Danmark rettes til Politiets hotline på +45 70206044 (åbningstider på coronasmitte.dk). 

 

HENT APP'EN REJSEKLAR