Spring til indhold

Botswana

Myndighederne i Botswana har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres indrejse i landet.

_______________________________________________________________________________________________

OBS! CORONAVIRUS/COVID-19. MULIGE INDREJSERESTRIKTIONER I ANDRE LANDE.

Vi gør opmærksom på, at oplysningerne om pas- og visumreglerne kan være ændret på grund af at landet har indrejserestriktioner som følge af coronavirus/Covid-19. Det kan f.eks. i form af indrejseforbud eller krav om visum for danske statsborgere.

Skal du rejse, råder vi dig derfor til at kontakte landets ambassade i Danmark, som vil kunne svare på, om der er rejserestriktioner for danskere på grund af coronavirus/Covid-19. Se kontaktoplysninger til de udenlandske ambassader i Danmark.

Du kan også finde nyttig information om rejserestriktioner, karantæneregler m.m. for danskere på de danske ambassader i udlandets hjemmesider.

____________________________________________________________________________________________________

 

Det er dit eget ansvar at overholde ind- og udrejsereglerne. Du kan evt. kontakte Botswanas ambassade for at få bekræftet nedenstående. 

  • Visumfri i maksimalt 90 dage. Opholdet kan i nogle tilfælde forlænges lokalt.
  • Passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed.
  • Danske provisoriske pas (nødpas) anerkendes ved ind- og udrejse, men det kræver, at visum er opnået inden ankomst.
  • EU-nødpas anerkendes efter samme regler som for danske nødpas
  • Børn (under 18 år) skal medbringe en legaliseret kopi af deres fødselsattest på engelsk eller engelsk og dansk. Kopien må ikke være mere end 3 måneder gammel.
  • Rejser et børn uden forældre eller kun med den ene af forældrene, kræves skriftligt samtykke på engelsk fra den anden og en kopi af dennes pas. Samtykket skal legaliseres.

Redigeret: 30.05.2018.

 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

 

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.