Spring til indhold

Cambodia

Vi anbefaler, at du kontakter de cambodianske myndigheder og spørger, hvad de aktuelle regler er for ind- og udrejse. Det er dit eget ansvar at overholde reglerne.

_____________________________________________________________________________________________________

OBS! CORONAVIRUS/COVID-19. MULIGE INDREJSERESTRIKTIONER I ANDRE LANDE.

Vi gør opmærksom på, at oplysningerne om pas- og visumreglerne kan være ændret på grund af at landet har indrejserestriktioner som følge af coronavirus/Covid-19. Det kan f.eks. i form af indrejseforbud eller krav om visum for danske statsborgere.

Skal du rejse, råder vi dig derfor til at kontakte landets ambassade i Danmark, som vil kunne svare på, om der er rejserestriktioner for danskere på grund af coronavirus/Covid-19. Se kontaktoplysninger til de udenlandske ambassader i Danmark.

Du kan også finde nyttig information om rejserestriktioner, karantæneregler m.m. for danskere på de danske ambassader i udlandets hjemmesider.

__________________________________________________________________________________________________________

 

Vi har fået oplyst, at følgende regler gælder:

  • Visumpligt. Visum til maksimalt 30 dages ophold kan søges on-line på www.evisa.gov.kh, med mindre man har et provisorisk pas eller nødpas. Visum kan alternativt opnås ved ankomst (medbring pasfoto).
  • Forlængede pas anerkendes.
  • Provisoriske pas (nødpas) anerkendes.
  • EU-nødpas anerkendes.
  • Ved udrejse på et midlertidigt dansk pas, udstedt i Cambodia, skal de cambodianske immigrationsmyndigheder forinden indstemple et erstatnings-indrejsestempel i passet. Der er eksempler på, at det kan tage op til 2 uger, fra du ansøger om passet, til du har fået immigrationsmyndighedernes stempel. Rejser du på et EU-nødpas, bør du også kontakte flyselskabet du rejser med, for at sikre, at de vil acceptere dit EU-nødpas som rejsedokument.
  • Gyldigheden af pas skal være mindst 6 måneder ud over opholdets varighed, og der skal være mindst én blank side til visum.

Redigeret: 29. maj 2020.

 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

 

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.